Mįslingas kauniečių mirtis lydi iškalbingi sutapimai

  • Teksto dydis:

Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno skyriaus ekspertai, atlikę praėjusią savaitę viename Kovo 11-osios gatvės daugiabutyje rastos negyvos senjorų poros kūnų tyrimus, pripažino, kad jie nežino, nuo ko mirė šie sutuoktiniai. Ikiteisminį tyrimą dėl jų mirties priežasties pradėję teisėsaugininkai tik šiandien gavo preliminarią ekspertų išvadą, kad pensininkų mirties priežastis – nepatikslintas širdies sustojimas.

Ši išvada paneigia tik tai, kad senjorų mirtis galėjo būti smurtinė. Nors tokio įtarimo ir nebuvo. Kaip jau rašyta, jie rasti savo namuose, kurių durys buvo užrakintos iš vidaus. Ir pirminės velionių kūnų apžiūros metu jokių išorinio smurto žymių ant jų nepastebėta. Tik – vizualiai į nudegimus panašios žymės ant velionio pirštų ir velionės kūno.

Tačiau jau minėtoje preliminarioje išvadoje dėl sutuoktinių mirties priežasties apie jokius nudegimus, kaip ir apie tai, kad jie galėjo sirgti koronavirusu, neužsimenama. O šiai versijai peno davė mirusiųjų giminaičio teiginys į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams, kad senjorai nebuvo pasiskiepiję nuo COVID-19. Nors jis teigė ir tai, kad, kai paskutinį kartą bendravo su šia senjorų pora telefonu, jie sveikata nesiskundė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kiek laiko prabėgo nuo mįslingos sutuoktinių mirties iki jau pradėjusių irti jų kūnų aptikimo, taip pat neaišku. Kauno specialiosios tarnybos nusprendė šturmuoti šios senjorų poros butą Kovo 11-osios gatvės devyniaaukštyje jėga lapkričio 23-iosios pavakarę. Po to, kai šio buto šeimininkės pasigedo pašto darbuotoja, atkreipusi dėmesį, kad jau apie porą savaičių ši pensininkė neišiima spaudos iš savo pašto dėžutės. Pasikėlus iki jos buto septintajame aukšte ir paskambinus į šio duris, niekas jų neatidarė. Tik viduje lojo šuniukas. Paštininkei tai pasirodė įtartina, nes pensininkė gyveno su vyru.

Pradėjus teirautis kaimynų, gal šie ką nors žino, jie teigė, kad taip pat jau apie savaitę sutuoktinių nematė. Niekas nebevedžioja ir jų augintinio. O skambinant į šio šeimininkės mobilųjį telefoną, jis buvo išjungtas.

Policijai nusprendus įeiti į butą ir sužinoti, kas atsitiko, ugniagesiai gelbėtojai išpjovė jo duris diskiniu pjūklu. Tačiau už šių buvo dar vienos, kurias jau atrakino į įvykio vietą atskubėję mįslingai dingusios poros giminės.

Kartu su policija į butą patekę greitosios medikai rado 79-erių ir 78-erių metų sutuoktinius nebegyvus. Jų kūnai aptikti skirtinguose kambariuose. Daugiausiai mįslių užminė elektros laidai ant velionės kūno. Vėliau paaiškėjo, kad jie – nuo elektrinės šildomosios pagalvėlės, kuri buvo po velionės plaštaka. Ir jos laido galas iš elektros lizdo buvo ištrauktas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Tyrimai, dėl ko tiksliai mirė sutuoktiniai, kada ir, kuris iš jų pirmas, bus tęsiami. O, daugelio nuostabai, išgyvenusį velionių šuniuką priglaudė jų giminės.

Tačiau, radus kūnus tokios būklės, ne visada pavyksta į minėtus klausimus atsakyti. Taip buvo tiriant dviejų panašių įvykių, užregistruotų Kaune per pastaruosius metus, aplinkybes. Kaip jau rašyta, pernai spalį viename Panerių gatvės daugiabutyje buvo aptiktos negyvos sunkiai sirgusi 83-ejų metų senolė ir jos 53-ejų metų dukra, kurių taip pat pasigesta tik po kurio laiko. Panašus sukrečiantis radinys šiemet kovą konstatuotas ir Gričiupio gatvės daugiabutyje, kai buvo rastos negyvos sunkiai sirgusi 72-ejų moteris ir jos 47-erių metų dukra. Jų kūnai, taip pat tik kaimynams iškvietus specialiąsias tarnybas, buvo rasti jau irimo stadijoje. Abiem atvejais ikiteisminiai tyrimai dėl mirties priežasties nustatymo buvo nutraukti, nes ir po papildomų ekspertų tyrimų į šį klausimą neatsakyta, kaip ir nenustatyta, kad velionės galėjo tapti nusikaltėlių aukomis, nes jokių užuominų, jog jų bute tomis lemtingomis joms dienomis būtų lankęsi kokie nors pašaliniai asmenys nerasta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Seriale "Medikai paramedikai" vienam mirusiam su peiliu kakle irgi konstatavo covid...

Pilietis

Pilietis portretas
Policijz netirs . Jau matau , isvada mirtis nesmurtine,. Bet gali būt nunuodyjimai , kad ir per ventiliaciją, maistas . Ar bent paziureji kas saldytuve? .policija negali pasodinti tuos , kur tiksliai zino , kas zudikai ( baikeris, pupyte). Tai ka šnekėti cia , kur labai daug neaiškumų

LLL

LLL portretas
Spėlioju: bijojo mirti nuo kovid, pasiskiepijo ir tiū, tiū.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių