Mitinguose ir toliau dalyvaujantis Celofanas gavo policijos įspėjimą

Policija įspėjo kardomąją priemonę pažeidusį vieną iš įtariamųjų riaušių prie Seimo byloje Antaną Kandrotą, žinomą Celofano pravarde.

Rugsėjį A. Kandrotui teismas skyrė namų areštą pusei metų, uždraudė bendrauti su 41 asmeniu, liepė būti namuose nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto, nedalyvauti mitinguose prie Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros.

Spalio 28 dieną A. Kandrotas buvo užfiksuotas dalyvaujantis dviejuose mitinguose Vilniuje, jie buvo skirti nuteistajam už šnipinėjimą Algirdui Paleckiui palaikyti. Protestai vyko Lukiškių aikštėje ir prie LRT pastato S. Konarskio gatvėje.

„Buvo sureaguota, išsiųstas įspėjimas, priminta apie skirtas kardomąsias priemones“, – BNS sakė riaušių prie Seimo bylos tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Romualdas Betingis.

Ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių įtariamai pateikti 91 asmeniui, praeitą savaitę pranešė Generalinė prokuratūra.

Šiame tyrime nukentėjusiaisiais pripažinti 26 asmenys, du iš jų – Seimo nariai.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo rugpjūčio 10-osios vakarą.

Tą dieną apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui, dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Muzikas nuo savo drapanu

Muzikas nuo savo drapanu portretas
Net leibu nenusima.atrodo kaip rumunu ciganas..

Eina na,

Eina na,  portretas
Ispanijos pzdalaižys, o Lietuvoj garbintojas, ir aukų rinkėjas, svolačiu svolacius, atsipeikėkit visi, lb taktinį verslą pasirinko tas velnias

?

? portretas
Tai kodėl Tichanovska politikuoja Lietuvoje?Ją reikia grąžinti į kilmės šalį.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių