Naktį gatvės apšvietimo stulpus ir kauniečius iš lovų vertusiam studentui skirta bauda

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kaip naktis leidžia vieno Kauno universiteto studentai. Vienam iš jų trečiadienį skirta bauda dėl prieš mėnesį plačiai nuskambėjusio chaoso Žemaičių plente sukėlimo.

Kaip jau rašyta, tą spalio 8-osios naktį iš ketvirtadienio į penktadienį vietiniai gyventojai buvo pažadinti iš miegų čaižaus automobilio padangų cypimo, kurį lydėjo baisus trenksmas. Bendrajam pagalbos centrui apie tai buvo pranešta apie pusę dviejų nakties.

Į įvykio vietą išskubėję specialiųjų tarnybų atstovai rado ne tik nuverstus tris gatvės apšvietimo stulpus bei gerokai sumaitotą BMW su vokiškais registracijos numeriais, bet ir jo apgadintą kelkraštyje stovėjusį „Nissan Nivara“. Tebuvo likę atjungti viso šio chaoso kaltininko BMW, kurį jis, sprukdamas iš nusikaltimo vietos, paliko likimo valiai, akumuliatorių.

Skaitytojo nuotr.

Kvietusieji specialiąsias tarnybas teigė, kad iškalbingai atrodančiu pamestinuku, kuris liko įstrigęs namo tvoroje, važiavo ne vienas asmuo. Du, kaip ir tikėtasi, neblaivūs 21-erių bei 23-ejų metų įtariamieji buvo sulaikyti ne per toliausiai įvykio vietos po geros valandos. Kauno policijos atstovė tegalėjo patikslinti, kad jie sulaikyti viešoje vietoje.

Vyresniajam iš jų buvo nustatytas 2,02 prom. girtumas. Jaunesniajam – 1,17 prom. Tačiau, nors nė vienas iš įtariamųjų nebuvo linkęs pripažinti, kad vairavo minėtą BMW, nustačius asmenybes, jie netrukus buvo paleisti.

Pagal surinktus duomenis, apsispręsta dėl šio įvykio pradėti ne ikiteisminį tyrimą, o tik administracinę teiseną, nes labiau buvo linkstama prie to, kad vairavo jaunesnis iš įtariamųjų, kuris buvo blaivesnis. O jo pripūstos alkoholio promilės iki baudžiamosios atsakomybės už vairavimą esant didesniam kaip 1,5 prom. girtumui netraukė.

Šiam Raseinių rajono gyventojui, studijuojančiam Kaune, buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl įvykdytų kelių pažeidimų. Konstatuota, kad jis ne tik nepasirinko saugaus greičio, bet ir važiavo Lietuvoje neregistruotu automobiliu, o sukėlęs juo eismo įvykį, pasišalino iš šio vietos.

Didžiausia atsakomybė – bauda nuo 1100 iki 2000 eurų grėsė už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos.

Trečiadienį Kauno apskrities policijos Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyrius skyrė šiam kelių ereliui 1100 eurų arba minimalią baudą už šį grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Vienas iš galimų tokio sprendimo motyvų – iki šiol jis policijai nebuvo žinomas.

Nors ši administracinė byla jau išnagrinėta, Kauno policijos atstovė papildomai tegalėjo pasakyti, kad nubaustasis vairuotojo pažymėjimą turėjo ir šis iš jo neatimtas, kaip ir nekonfiskuotas kažkam iš jo artimųjų priklausęs BMW, kuriuo vos per plauką nesukelta neatitaisoma tragedija.

Skaitytojo nuotr.

Policijos duomenimis, nei nubaustasis, nei kartu su juo sulaikytas keleivis dėl sužalojimų į gydymo įstaigą nesikreipė, nors sprendžiant iš įvykio vietoje užregistruotų vaizdų, sunku patikėti, kad buvo galima to išvengti.

Anot policijos atstovės, antrasis šio BMW ekipažo narys, kurį pavyko nustatyti, išlipo iš balos sausas. Tačiau patikslinti, kiek iš viso šiame ekipaže buvo asmenų, ar jie visi – studentai ir, kokiu tikslu tąnakt girti skraidė Kauno gatvėmis, policijos atstovė negalėjo. Tačiau akcentavo, kad žala apgadinto „Nissan Nivara“ savininkui, kaip ir tvoros, buvo atlyginta nieko nelaukiant.


Šiame straipsnyje: Žemaičių plentasBMWrėžėsi į stulpusįtariamiejigirtas vairuotojaseismo nelaimėavarija LTbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Barbarišką elgseną demonstruojantiems , reikėtų barbariškų bausmių , pvz. gėdos stulpas ir rykštės tokiems pats tas .

Anonimas

Anonimas portretas
jega
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių