Draugo dvi dienas ieškojęs Sargėnų sodų gyventojas tapo įtariamuoju jo nužudymu

  • Teksto dydis:

Antradienio vidurdienį Kaune, Sargėnų sodo bendrijoje, rastas negyvas prieš dvi dienas dingęs vyras. Manoma, kad tiek laiko velionis pragulėjo vienos šios bendrijos gyventojos darže. Sulaikytas jo nužudymu įtariamas šios moters kaimynas – buvęs velionio sugėrovas.

Anot policijos, 1973 m. gimęs velionis buvo rastas apie 12 val. vieno šioje bendrijoje esančio Pempių tako gyvenamojo namo kieme.

Pirminiais duomenimis, jo jau kurį laiką ieškojo šio namo gyventojos kaimynas, pas kurį velionis buvo apsistojęs. Paskutinį kartą gyvą savo draugą jis matė sekmadienį, kuomet abu girtavo. O po to esą draugas išėjo. Ir jam nebeįmanoma prisiskambinti. 

Savo nerimu dėl draugo likimo buvęs jo sugėrovas pasidalijo ir su kaimynais. Ir viena iš šių antradienio vidurdienį jam pranešė, kad pražuvėlis atrodo guli jos darže.

Šia žinia draugo ieškojęs buvęs jo sugėrovas pasidalijo su Bendruoju pagalbos centru. Šis pasiuntė į įvykio vietą policiją bei greitosios medikus. Pastarieji konstatavo, kad darže aptiktas vyriškis kruvina galva – nebegyvas. Ir panašu, kad jis mirė ne tądien, kai buvo rasti jo palaikai.

Benarpliojant toliau šią istoriją, iki šiol neišsiblaivęs – nustatytas 2,17 prom. girtumas buvęs velionio sugėrovas ėmė painiotis savo parodymuose. D.S., kuris taip pat gimęs 1973 m., prisipažino išsiskyręs sekmadienį su draugu, grįžus į namus žmonai. Ši paprašė svečio išeiti. Pastarasis esą spyriojosi ir net pradėjo priekabiauti prie jo žmonos. Dėl ko, D.S. teigimu, jis ir „nuleidęs“ svečią nuo laiptų. Ir daugiau jo nebematęs, kol nepaskambino kaimynė ir nepranešė, kad buvęs jo sugėrovas galimai guli šios darže.

Po tokios įvykių sekos D.S. atsidūrė policijos areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo nužudymo. Pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriuo remiantis D.S. turėtų būti pareikštas įtarimas, jam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Laukiama ne tik, kol D.S. išsiblaivys, kad būtų galima jį pakartotinai apklausti, bet ir ekspertų išvados dėl velionio mirties priežasties. Nors sužalotas pastarojo pakaušis, neatmetama, kad jis galėjo mirti ir sušalęs. Tuomet iškiltų kitas klausimas – ar dėl girtumo, ar dėl sveikatos būklės, patyrus minėtą sužalojimą? Ir, kokiomis aplinkybėmis tai įvyko, – ar negalėjo velionis patirti šią lemtingą traumą ir dėl savo girtumo?

Tik gavus bent dalį atsakymų į šiuos klausimus, bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl D.S. suėmimo. Iki šiol jis buvo teistas tik už vagystę – prieš 27-erius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji

Ji portretas
Kam.rasot kad teistas pries 27 metus.jau senai snykes teistumas.ko kisat zmogu juidinat

k

k portretas
PROTINGI TEVAI TIK APSIDZIAUGS ,KAD TOKS NESUSIPRATELIS NEATVYKS,,

Anonimas

Anonimas portretas
Nemaisykit mentams su kažkokiom neidomiom zmogzudystem, jie dabar seka kas pas tėvus važiuoja. Svarbiau už viską. Zudykites, tik mentu netrukdykite.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių