Neblaivų vairuotoją „išdavė“ iš automobilio sklindantys dūmai

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, kovo 16-22 dienomis, Kauno apskrities pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Vykdant policines priemones iš viso Kauno apskrities policijos pareigūnų prižiūrimoje teritorijoje buvo užfiksuota daugiau nei 2300 pažeidimų.

Per praėjusią savaitę vykdant tiek viešo, tiek ir ne viešo pobūdžio policines priemones nustatyti 2269 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

1416 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 642 – nuo 20 iki 30 km/val, 153 – nuo 30 iki 40 km/val, 38 – nuo 40 iki 50 km/val. Taip pat buvo užfiksuota dar 20 vairuotojų viršiję greitį daugiau nei 50 km/val.

Be to, buvo tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti devyni neblaivūs automobilių vairuotojai.

Kovo 19-osios vidurdienį pareigūnams dirbant Kauno mieste šie pastebėjo kelyje įtartinai važiuojantį automobilį „Mitsubishi“, kuris neatrodė techniškai tvarkingas. Iš išmetimo vamzdžio sklido didžiulis juodų dūmų kiekis, tad pareigūnai nusprendė sustabdyti automobilį ir pasiteirauti vairuotojo, ar viskas gerai. Vos pradėjus su juo kalbėtis, viskas tapo aišku. Nuo 47 metų vyro sklido stiprus alkoholio kvapas, o pats vairuotojas neneigė jo vartojęs. Patikrinus alkoholio matuokliu, vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,34 prom.

Taip pat tomis dienomis buvo nustatyti du neblaivūs dviračių vairuotojai. Kovo 20 d. apie 17.50 val. Kauno raj., Juragių k., buvo sustabdytas neblaivus dviratininkas. Ne itin tiesiai kelyje manevravusiam ir pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams kėlusiam 65 metų dviračio vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,08 prom.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 26 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Taip pat pareigūnai nustatė 9 asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 3 eismo dalyviai (pernai iki kovo mėnesio pabaigos – 4), dar 170 sužeisti (pernai – 117). Pareigūnai ragina vairuotojus laikytis KET, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio!



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
pasak antraštės, tai dūmus leido vairuotojas dėl to, kad buvo neblaivus

15-20km

15-20km portretas
Virsiju pastovei taip visi daro Kaip galima važiuoti ant 30?idiotai Niekas niekada nesilaiko Bauskit tuos kur ištikro lekia kaip velniai Palikit tuos žmones ramybei!

vardas

vardas portretas
ne is laiptines , o is buto i laiptine ,duota komanda sedet namie , reikia sedet namie o ne laiptinej.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių