Neeilinio sujudimo dėl mažametės atgarsiai naktį pasiekė ir Kauną

  • Teksto dydis:

Vakar vakare Vilniuje pradėta skubi galimai pagrobtos mergaitės paieškos operacija šiąnakt buvo persikėlusi ir į Kauną. Tačiau pareigūnų dedamos pastangos kol kas bevaisės. Paieškos vyksta toliau.

Ketvirtadienį portalas 15min. pranešė apie skaitytojo jiems pateiktą informaciją, kad apie antrą valandą nakties Kaune didelis būrys pareigūnų ieškojo basos merginos. Anot liudininko, būtent tą valandą jis keliaujantis pėsčiomis A. Baranausko gatve buvo sustabdytas pareigūnų ir klaustas, ar nematė ieškomo asmens.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis portalui kauno.diena.lt teigė, kad pareigūnai, įtraukti į tyrimą, dirbo ne tik Vilniuje.

„Naktį buvo patikrinta visa informacija, kuri yra galimai susijusi, gauta iš tėvų, kurių vaikai negrįžo namo, informacija, gauta iš globos namų, kuriuose nesulaukta išėjusių vaikų. Visa ta informacija buvo tikrinta. Tarp jų ir šita (apie pastebėtą basą merginą, – aut. past.) informacija galėjo būti tikrinta“, – kalbėjo R. Matonis. 

Negaliu dabar atsakyti, kiek iš kokių miestų gauta pranešimų. Žinau, kad buvo iš visos Lietuvos.

Policijos departamento atstovas teigė negalįs atsakyti į klausimą, ar tai buvo vienintelis pareigūnus iš Kauno pasiekęs pranešimas, susijęs su galimu mažametės pagrobimu. „Negaliu dabar atsakyti, kiek iš kokių miestų gauta pranešimų. Žinau, kad buvo iš visos Lietuvos“, – dėstė R. Matonis.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui kauno.diena.lt teigė, kad jeigu tyrimą atliekantys Vilniaus kolegos kreipėsi pagalbos patikrinti gautų pranešimų iš Kauno, tokia pagalba buvo suteikta. Dėl daugiau informacijos rekomendavo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Pastarojo Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui kaunodiena.lt teigė, kad dėl komentarų kol kas susilaiko. Patarė pasiteirauti Kauno pareigūnų arba palaukti 15 val., kai vyks šioms rezonanzinėms paieškoms apžvelgti skirta spaudos konferencija.

Primename, kad trečiadienį Vilniuje gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį, bet iki šiol policija teigia nenustačiusi nei vaikų dingimo atvejų, nei savo vaikų pasigedusių tėvų.

Apie 19 val. 14 min. pranešta, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama, gyventojų prašoma ir toliau kreiptis. Galimo įvykio vietą ketvirtadienį apžiūri policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, apklaustos kelios dešimtys liudytojų.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13-osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Prašoma vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais. Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: egle.sut@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ar verta ieškoti to, kas nepamesta? Jeigu niekas nesikreipė ir niekas nieko nepasigedo, tai reiškia, kad niekas ir nedingo. Vaikiški kliedesiai arba dėmesį nukreipianti akcija.

ieško jie bl

ieško jie bl portretas
niekur negali sužinot nei kiek tai mergaitei metu nei kap ji atrodo.KAIP TADA JA SURASIT DEBILAI!?!!!

v

v portretas
A va del ko vysa nakti sunys lojo kaime , nedave miegot
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių