Nelaimė naujo Kauno tilto statybvietėje: vienas darbininkas žuvo, keturi sužaloti

  • Teksto dydis:

Trečiadienį popiet nukritusi Kaune statomo Kleboniškio tilto konstrukcija sužalojo keturis AB "Kauno tiltai" darbuotojus, penktas žuvo.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įvykį Islandijos plente buvo gautas kiek po antros valandos.

Kauno policijos duomenimis, nukritusi plokštė sužalojo keturis statybininkus, penktas žuvo.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo įvykio vietoje esantys ugniagesiai gelbėtojai, tragedija įvyko nukritus metalinei konstrukcijai. Vienas žuvusiojo kolega sužalotas sunkiai. Kiti – lengviau.

Atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams vieną nukentėjusįjį jau buvo nukėlę ant žemės ir perdavę greitosios medikams kolegos. Antrąjį nukelti žemėn, prieš tai imobilizuojant ant specialios lentos, teko ugniagesiams gelbėtojams.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Greitosios medikai į Klinikas išvežė du nukentėjusius: patyrusį politraumą bei lengviau nukentėjusį jo bendradarbį, besiskundžiantį nugaros skausmu. 

 

 

Kauno policija praneša, kad žuvo 1972 m. gimęs darbininkas. Sužeistieji – gimę 1957 m. 1964 m. ir 1987 m. Vietoje medikų apžiūrėtas ir 1979 m. gimęs asmuo.

Nelaimė įvyko atliekant tilto statybos darbus, tiksliau – metalinės konstrukcijos traukimą.

Po sugriuvusia tilto konstrukcija atsidūrę žuvusiojo palaikai apie 15.30 val. dar buvo neištraukti – ugniagesiai gelbėtojai sprendė, ar galės tai padaryti savo jėgomis, ar teks kviesti pagalbon specialiąją sunkiąją techniką. Galiausiai ugniagesiai gelbėtojai paliko nelaimės vietą nieko nejudinę. Tačiau, jeigu bus nuspręsta, kad jų pagalba reikalinga, vėl atvyks.

Kaip toliau organizuoti darbus, sprendžia bendrovė „Kauno tiltai“ ir policija.

Įvykio vietoje esantis Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Adas Baliukevičius portalui kauno.diena.lt teigė: „Nelaimė įvyko atliekant tilto statybos darbus, tiksliau – metalinės konstrukcijos traukimą. Ir lūžus traukiamajai konstrukcijai buvo prispausti keturi ant pastolių dirbę asmenys. Vienas iš jų žuvo.“

Anot A.Baliukevičiaus, pirminiais duomenimis, nei nesibaigiantis snygis, nei oro temperatūra nelaimei įtakos neturėjo. „Įvykio aplinkybes ir priežastis aiškinsimės. Laukia išsamus tyrimas“, – sakė Kauno darbo inspektorių vadovas.

Pasiteiravus jo, ar nėra įtarimų dėl galimai pažeistos darbų saugos, A.Baliukevičius atsakė: „Nukentėjusių darbuotojų šalmai mėtosi įvykio vietoje. Tikėtina, kad jie dirbo su šalmais.“

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Juodžiausia diena istorijoje

Statybos darbus atliekančios bendrovės „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nelaimė statybų aikštelėje įvyko griuvus tilto konstrukcijos pastoliams. Į įvykio vietą nedelsiant iškviestos pagalbos tarnybos.

„Esame giliai sukrėsti dėl įvykusios tragedijos ir reiškiame nuoširdžiausią užuojautą žuvusio kolegos šeimai. Bendraujame su jos nariais, tiek jiems, tiek kitiems nelaimės metu nukentėjusiems darbuotojams ir jų šeimoms teiksime visą įmanomą pagalbą ir paramą. Bendradarbiaujame su įvykį tiriančiomis tarnybomis“, – sakė A. Rusevičius.

Pasak jo, visi darbai statybų aikštelėje šiuo metu sustabdyti, bendrovė sudarys specialią darbo grupę įvertinti įvykio aplinkybėms.

„Kol kas dar negalime įvardyti, dėl kokių priežasčių ši nelaimė nutiko. Pabrėžiame ir patikiname, kad imsimės visų priemonių, jog užkirstume kelią tokioms nelaimėms ateityje“, – sakė „Kauno tiltų“ vadovas ir pridūrė, kad tai – juodžiausia diena įmonės istorijoje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Visa „Kauno tiltų“ komanda yra nepaprastai sukrėsta šio įvykio. Šiuo metu visą dėmesį ir pastangas skiriame nukentėjusiesiems ir jų artimiesiems padėti, mintimis nuolat būdami su jais“, – portalui kauno.diena.lt teigė įmonės direktorius.

Per Nerį nutiestas Kleboniškio tiltas yra automagistralės A1 dalis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kažin rusų Iskanderas jau nutaikytas į tą tiltą ? Toks strateginis objektas...

Emigr.

Emigr. portretas
Nėra gero darbo ir tokioje vietoje ne darbas.Siulau vyram neiti dirbti i statybas ir prie medžio darbų Lietuvoje apskritai visose šalyse, juose nėra tvarkos ir atsakomybes.. Sunkūs darbai o atlyginimai maži , galima lengvesnį darbą dirbti ir tą patį uzdirbti.

O taip

O taip portretas
Nuolatos statybvietėse , medžio apdirbimo įmonėse skaudžios nelaimės įvyksta.Blogai organizuojamas darbas , matomai vadovauja žmonės be išsilavinimo ir be jokio supratimo, užtai tokiose darbo vietose ,tokios skaudžios nelaimės.Daugiausia jaunesni žmonės siunčiami i tokias darbo įvykdymo vietas, kurios yra sunkesnės ir pavojingos gyvybei.Ir pasiunčiami žmonės ne savi i tokias pavojingas vietas o priimti be pažinčių.Tai faktas patikrintas.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių