Neteisėtu kvaišalų įgijimu įtarta ir Dž. Butkutė, tačiau už tai teisiamas tik jos sutuoktinis

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti, kokiomis aplinkybėmis teisėsaugininkams įkliuvo dainininkės Džordanos Butkutės sutuoktinis ir prodiuseris Elegijus Strasevičius, praėjusios liepos pradžioje stojęs prieš Kauno apygardos teismą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinėms medžiagoms priskiriamų tablečių bei receptų, būtinų jų įsigijimui, klastojimo. Šioje byloje įtariamąja dėl vieno neteisėto tokių tablečių įsigijimo epizodo buvo ir pati Dž. Butkutė, kurios atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas pagal neatskleidžiamo asmens, turinčio tam tinkančią reputaciją, laidavimą.

Dž. ir E. Strasevičiai pateko į šią kriminalinę istoriją, Kauno teisėsaugininkams tikrinant informaciją kad vienas klaipėdietis, apsistojęs pas sugyventinę Kaune, gali prekiauti narkotikais.

Atlikus kratą poros gyvenamoje vietoje, buvo rastas tik nedidelis kiekis psichotropinių medžiagų. Daugiau už juos aptikta užpildytų ir neužpildytų receptų blankų su, kaip paaiškėjo netrukus, jau į pensiją išėjusio buvusio Kauno 2-osios klinikinės ligoninės urologo Arūno Stučinsko atspaudu bei parašu.

Moteris, pas kurią buvo apsistojęs šis klaipėdietis, jau nuteistas bauda už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis, yra šio urologo dukra.

Po tokio radinio kreiptasi į visas vaistines, kad jos pateiktų receptus, išrašytus minėto urologo, su kuriais buvo parduoti psichotropinėms medžiagoms priskiriami vaistai.

Pareigūnams studijuojant šiuos receptus, į akis krito, kad kai kurie asmenys tokius vaistus pirko nuolat. Vienas iš jų buvo – 56-erių E. Strasevičius, jaunystėje jau teistas trejų metų laisvės atėmimu už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis savo reikmėms. Nors pirmasis jo teistumas, dar esant septyniolikmečiu, buvo dėl atvirosios vagystės. Tiesa, šie prieš 39-erius ir 31-erius metus E. Strasevičiaus biografijoje buvę teistumai – jau išnykę.

Jis neneigia per dešimt dauguma į neviltį variusių pandemijos mėnesių, t. y. nuo 2020-ųjų rugsėjo iki 2021-ųjų liepos, ne mažiau kaip 25 kartus įvairiose Kauno vaistinėse pirkęs minėtas psichotropinėms medžiagoms priskiriamas tabletes, nes kitaip tuometinių savo emocijų nesuvaldė. Ir tai darė, pats sau minėto urologo vardu išrašydamas receptus.

Suskaičiuota, kad tokiu būdu E. Strasevičius neteisėtai įgijo 1500 tokių tablečių, o tai jau laikoma labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu. Ir už neteisėtą disponavimą jomis gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų, nors, turint galvoje šiuo metu švarią E. Strasevičiaus biografiją ir tai, kad jis pripažįsta savo kaltę, panašu, kad jam pavyks atsipirkti kur kas švelnesne bausme.

Dž. Butkutė ir E. Strasevičius (L. Balandžio / BNS nuotr.)

Kartu su E. Strasevičiumi bei dar dviem sutuoktiniais, taip pat tokiu pačiu būdu neteisėtai įgijusiais psichotropinių tablečių, teisiamas ir pats A. Stučinskas. Jis taip pat pripažįsta savo kaltę. Ir teisinasi, kad negalvojęs, jog elgiasi blogai, norėdamas tokiu metu padėti problemų turintiems žmonėms.

Beje, tai – jau ne pirma A. Stučinsko akistata su Temide. 2006-ųjų pradžioje jis buvo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikytas su ką tik paimtu 3 tūkst. litu kyšiu, kuri, kaip teigė pati ji davusioji, išsireikalavo iš šios moters esą už pagalbą gauti neįgalumą suteikiančioje komisijoje jos giminaičiui antrąjį nedarbingumo ir neįgalumo lygį, nors šis tam reikalingų sveikatos sutrikimų ir neturėjo.

A. Stučinskui paprašius iš šios moters už tokią savo paslaugą minėtos sumos, ši pranešė apie tai STT. Tačiau su įkalčiais sulaikytas įtariamasis teigė, kad būtų šiuos pinigus pasilikęs sau, netesėdamas tuščiai duoto pažado, todėl jis buvo teisiamas ne dėl kyšininkavimo, bet dėl sukčiavimo. Ir už šį nusikaltimą jam buvo skirtas laisvės apribojimas vieneriems metams bei viešieji darbai – 80 valandų neatlygintino darbo senelių bei neįgaliųjų globos namuose.

Kauno apygardos teisme šiuo metui nagrinėjama ir šio urologo dukters byla, kurioje ji kaltinama per vienerius pandemijos metus su suklastotais tėvo receptais net 85 kartus neteisėtai įsigijusi psichotropinių tablečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nu jo. papuolė žmogas. užuojauta. o durniai rašinėja nesąmones. jei neturi kokio giminaičio, kuris jau senas ir galėtų eiti pas psichiatrą vaistukš, tai taip - atims ir teisę vairuot ir durnium padarys, nesąmonė vienužodžiu.

natalija

natalija portretas
TU NUOMONE GERAI SURAŠEI TIK SVARBIAURIA DASLYKA PANEIGIAI MUSU VAIKAM NARKOTIKUS PARDAVINĖJA TABLĖTĖM GERIAUSEI VAIKAM PATDUOTI UŽTENKA PIETU PINIGU MOKYKLAI DUOTU TAVO GALVELĖ NUOMONE SUŠIKTA KAIP PAESI TABLEČIU TAI IR TURTAI BUS NEREIKALINGI KAD TIK GRABUI TURĖTUM ASILE

Anonimas

Anonimas portretas
NU PAVARE STASE!!!!!!
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių