Nustatyta netikėtos kario mirties priežastis

  • Teksto dydis:

Netikėtą Lietuvos kariuomenės profesinės tarnybos kario mirtį po naujokų krikštynų kaimo turizmo sodyboje tyrę Kauno teisėsaugininkai jau priėmė sprendimą. Gavus papildomų ekspertų tyrimų išvadas, konstatuota, kad nebuvo jokio nusikaltimo.

Kaip jau rašyta, P.S., tarnavęs Rukloje dislokuotame Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione granatsvaidininku, tą atmintiną šiųmetės liepos vidurio savaitgalį linksminosi minėtoje Garliavos apylinkėse esančioje kaimo turizmo sodyboje su keliolika tarnybos draugų.

Ikiteisminį tyrimą dėl netikėtos jo mirties atlikusių teisėsaugininkų duomenimis, vyko naujokų krikštynos, kuriose neapsieita be alkoholio. Jų padariniai – ir įvykęs spontaniškas konfliktas, pasibaigęs muštynėmis, per kurias prieš P.S. buvo užsimota kėde.

Ši aplinkybė priverstinai prisiminta iš ryto, kai vos pakirdęs iš miegų P.S. pradėjo dusti, o vėliau ir gargaliuoti. Iš pradžių jį dar bandė gaivinti kito kario žmona – paramedikė. Vėliau – ir į įvykio vietą iškviesti greitosios medikai.

Tą liepos 14-ąją, apie 8 val. ryto, Kauno policijai buvo pranešta apie 25-erių P.S. mirtį.

Kaip "Kauno dienai" tada pasakojo kaimo turizmo sodybos, kurioje įvyko nelaimė, telefonu atsiliepusi moteris, apie tai, kad atsitiko kažkas blogo, jie sužinojo iš sodyboje įrengtų vaizdo kamerų įrašų. Ir iš karto išskubėjo į įvykio vietą.

Šie įrašai buvo perduoti pakartotinai sodybą apžiūrėjusiems policijos pareigūnams, kurie, juos išdidinę, vizualiai konstatavo, ką vėliau teigė ir apklausti konflikto liudytojai, – kėde, kuria užsimota prieš P.S., tik perbraukti iš nugaros jo drabužiai.

Pirminės apžiūros metu nepastebėta jokių išorinio smurto žymių ir ant velionio kūno. Tačiau palaikų skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai atsakyti, nuo ko jis mirė, negalėjo. Jie pakartojo, kad jokių galimo smurto žymių, išskyrus įbrėžimą kojoje, kuris tikrai negalėjo sukelti tokių tragiškų padarinių, neaptikta. Papildomai konstatuota tik tai, kad nediagnozuota ir jokių lėtinių ligų požymių.

Skyrus papildomus tyrimus, tarp jų – ir toksikologinį – ar kartu su alkoholiu nevartotos ir psichotropinės medžiagos, ikiteisminį tyrimą dėl mįslingos kario mirties priežasties iš jį pradėjusios Kauno rajono policijos perėmė Karo policija.

Atlikus papildomus tyrimus, konstatuota, kad P.S., kurio kraujyje rasta 1,09 promilės alkoholio, mirė dėl ūmaus širdies veiklos nepakankamumo. Tuo remiantis pradėtas ikiteisminis tyrimas nutrauktas, konstatavus, kad P.S. atžvilgiu nepadaryta jokia nusikalstama veika.

Teisėsaugininkai buvo išsireikalavę ir gydytojų komisijų, kuriose P.S. lankėsi prieš pradėdamas 2015-aisiais Lietuvos kariuomenėje šauktinio tarnybą ir prieš tapdamas 2017-aisiais jos profesinės tarnybos kariu, išvadas. Šiose konstatuojama, kad jis – sveikas ir tarnybą atlikti gali.

Kaip jau rašyta, tėvų pageidavimu iš Prienų kilęs P.S. buvo laidojamas su uniforma ir buvo pagerbtas šūvių salve, nors tragedija, anot bataliono, kuriame karys tarnavo, vadovybės, įvyko šeštąją jo atostogų dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
Antraštėje: „nustatyta mirties priežastis“ Toliau straipsnyje: „teismo medicinos ekspertai atsakyti, nuo ko jis mirė, negalėjo“ Kas per ekspertai? Gerklė ne perpiauta, viskas, mūsų kompetencija baigėsi?

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
O KAIP DIRBA MED KOMISIJA ŠAUKTINIŲ ATŽVILGIU,KAD INVALIDAI KARIUMENĖN ŠAUKIAMI.ŠIRDIES NEPAKANKAMUMAS,TAI TOKIE GINA ŠALĮ.

ragana

ragana portretas
..atostogų metu,girtas,bet palaidotas su visais fanfarais,kaip žuvęs už tėvynę,nes tėvai prašė.Ir dar su salvėm.Absurdas...viskas nuvertinta,jokių prioritetų ir normų ,lygybės ženklas tarp kario,žuvusio už tėvynę ir girto kario
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių