Nuteista 56-erių kaunietė: žadėjo nuimti prakeiksmą nuo pinigų ir papuošalų

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas šiandien paskelbė nuosprendį byloje, kurioje 56-erių kaunietė R. B. pripažinta kalta dėl sukčiavimo.

Jai paskirta galutinė subendrinta 1 metų 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros, įpareigojant R. B. per visą bausmės laikotarpį būti namuose nuo 19 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu, taip pat tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Byloje nustatyta, kad R. B. turėdama tikslą apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą, laikotarpiu nuo 2021 m. rugpjūčio mėn. iki 2021 m. rugsėjo mėn., Kaune, parke, apgaule, t. y., piktnaudžiaudama asmens pasitikėjimu, sudarydama įvaizdį, kad turi specialių galių, melagingai įtikino pastarąją, kad pabūrus pas ją atsiras vaikinas, kad jai su mama reikia apsivalyti, kad joms reikia išpirkti nuodėmes, kad nuims prakeiksmą nuo pinigų ir papuošalų, kuriuos vėliau grąžins, ir aiškiai suvokdama, kad tokių paslaugų suteikti negali, iš nukentėjusiosios per du kartus įgijo jos mamai priklausančius auksinius papuošalus už 4 tūkst. eurų, tačiau realiai paslaugų nesuteikė, juvelyrinių dirbinių negrąžino.

R. B. kaltę pripažino, paaiškino, kad susitikimo metu jos kalbėjosi, ši skundėsi, kad negali susirasti vaikino. Ji merginai to pokalbio metu pažadėjo, kad pas ją atsiras vaikinas tik tuomet, kai ji išsipirks savo kaltes pinigais. Mergina jai per du kartus atnešė 700 Eur ir 800 Eur. Ji pažadėjo, kad, nuėmus prakeiksmą, pinigus atiduos. R. B. papuošalus nunešė į lombardą.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamoji padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, į jos asmenybę: dirba, bausta administracine tvarka, praeityje teista, naują nusikalstamą veiką padarė turėdama neišnykusį ir įstatymų nustatyta tvarka nepanaikintą teistumą (vertintina kaip nusikaltimų recidyvas).

R. B. paskirta bausmė subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu paskirta ir neatlikta bausme ir paskirta galutinė 1 metų 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros, įpareigojant R. B. per visą bausmės laikotarpį būti namuose nuo 19 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu, tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Nesutikdama su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, asmuo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asik

Asik portretas
Nereikia bijoti ir prakeiksmo,nes stipraus žmogaus jokie žodžiai neveikia o sugrįžta pas ta kuris keikia.

Lija

Lija portretas
Ir is kur dar randasi tokiu naiviu, kvailiu, kurie dar gali patiketi tokiais pezalais, kad merginai nuemus prakeiksmus atiras vaikinas. Proto pas mergele maziau, kaip pas vista. Pati kalta, pati atidave. Geriau butu nuejusi i baznycia ir pasimeldusi. Kvaili ir baznycioje musa.

uzimtumo tarnyba

uzimtumo tarnyba portretas
reikalingos raganos,burejos ir velniai,darbas pamaininis atlyginimas 650eu neatskaicius mokesciu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių