Paaiškėjo, kas ugniagesiams sutrukdė operatyviai užgesinti gaisrą Noreikiškėse

  • Teksto dydis:

Gegužės 28 dieną į Kauno rajoną, Noreikiškes, gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos lėkė gesinti liepsnojančio automobilio. Po šio įvykio ugniagesiams internautai pažėrė kritikos – suabejota darbo kokybe. Dėl šio incidento Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdyboje (PAGD) atliktas tyrimas. Paaiškėjo jo išvados.

Vaizdo įraše matyti, kaip šalikelėje stovintis automobilis dega atvira liepsna, o jo gesinti skuba gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Prie liepsnojančios transporto priemonės stovi vyras – jis susiėmęs už galvos, nes greičiausiai suvokia, kad tokias liepsnas pažaboti gali tik ugniagesiai.

Tačiau internautai suskubo suabejoti ugniagesių gelbėtojų darbo kokybe – daugelis tikino, kad dirbta ne operatyviai ir per lėtai.

„Nesuprantu aš tų ugniagesių gelbėtojų mašinų. Tiek laiko krapštosi ir nesimato, kad gesintų... Nejaugi neįmanoma tik privažiavus jau kokį švirkštą traukti ir pradėti gesinti? Ką ten tiek laiko kuistis? Užkirmijo kranas ar vandens pamiršo užsipildyti?“ – klausė portalo skaitytojas.

Dėl šio įvykio Kauno PAGD buvo pradėtas tyrimas.

Valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė birželio 2 dieną portalo žurnalistus informavo apie pirmines tyrimo išvadas. Tąkart buvo aiškinamasi – kalti žmonės ar technika? „Pirminės išvados yra tokios, kad nesuveikė vandens padavimo siurblys. Dabar aiškinamasi, ar tai nutiko dėl žmogiškųjų faktorių ar dėl apynaujės technikos normalaus neįsisavinimo. Ar tai žmogiškasis faktorius, ar tikrai buvo gedimas kompiuterinėje sistemoje, nes automobilis kompiuterizuotas“, – tyrimą komentavo atstovė spaudai.

Birželio 16 dieną, antradienį, susisiekus su Dž. Vaitkevičiene, buvo išaiškinta, kas tąkart ugniagesiams gelbėtojams sutrukdė atlikti darbą operatyviai. „Atlikus gamintojo įgaliotą autocisternos kompiuterinę patikrą, nustatyta pavarų dėžės veleno sukimosi dažnio klaida“, – tyrimo išvadas pateikė Dž. Vaitkevičienė.

Pasak atstovės spaudai, dėl šio incidento bus kreipiamasi į gamintoją. Taip pat planuojami ugniagesių gelbėtojų apmokymai.

Primename, kad gaisras Noreikiškėse kilo gegužės 28 dieną. Kaip tądien portalui teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas, pranešimas apie degantį „Ford Transit“ automobilį gautas 17.18 val. Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi autocisternos. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuza

zuza portretas
Kauno PAGD? Nežinojau, kad Kaunas turi ne gelbėjimo valdybą, bet visą priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą. Ačiū žurnalistams už tokią žinią. Iki šiol maniau, kad departmentas yra Vilniuje ir vienas, o apskričių centruose - gelbėjimo valdybos...

Anonimui falbajobui

Anonimui falbajobui portretas
Kokie dar idarbinti vasarai? Tokiu ugniagesiu NERA! KA TU CIA PEZI NESAMONES. pasidomek pries nusisnekedamas

Kurmis

Kurmis portretas
Blogiem šokėjam visada kažkas trukdo ir visada ras pasiteisinimą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių