Pačiame Kauno centre – neeilinis gaisras

  • Teksto dydis:

Šiandien paryčiais pačiame Kauno centre – Vienybės aikštės prieigose degė verslo centro „Capital“ pastatas. Bendrajam pagalbos centrui apie tai pranešta 4.19 val. Įvykio vieton pasiųsti net penki Kauno ugniagesių gelbėtojų automobiliai.

Pirminiais duomenimis, apie šį gaisrą pranešė pastatą saugančios bendrovės darbuotojas, budėjęs prie pulto, į kurį ir atėjo tokia informacija. Skambindamas į Bendrąjį pagalbos centrą jis teigė, kad dega apie 1 tūkst. kv. metrų pastatas. Jame kažkas sproginėja. Žmonių viduje galimai nėra.

Į šį keturių aukštų biurų pastatą V.Putvinskio gatvėje buvo pasiųstos pajėgos iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų – keturios autocisternos ir Nemuno gatvės komandoje esantis aukščiausias Kaune – 42 metrų aukščio autokeltuvas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pirmasis ugniagesių automobilis buvo įvykio vietoje už šešių minučių nuo pranešimo. Verslo centras rastas stipriai uždūmintas. O pirmajame jo aukšte esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje degė elektros laidai, nuo kurių užsidegė ir apšiltinimo medžiaga.

Netrukus konstatuota, kad elektros laidai laiptinės šachtoje dega per visus keturis aukštus. Plintanti ugnis lokalizuota per gerą pusvalandį. Išardyta apie 150 kv. metrų spėjusios apdegti sienų ir lubų apdailos bei apšiltinimo medžiagos.

Gaisras užgesintas apie 5.10 val. Iki to laiko stipriai aprūko visos patalpos.

Paskutinis ugniagesių gelbėtojų automobilis paliko šią gaisravietę tik po septynių ryto. Tačiau pasikeitus budėtojų pamainoms, vėl važiuota pažiūrėti, ar gaisras neatsinaujino.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įvykio aplinkybės tiriamos. Kol kas realiausia versija – kažkoks gedimas pastato elektros instaliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsaugos sistemų technikas

Apsaugos sistemų technikas portretas
Atsižvelgiant į kameros įrašus, užsidegė konteinerio apačia, kuris stovėjos prie įėjimo. Iš vakaro buvo lakuojamos grindys ir tikėtina, kad buvo valoma su medvilniniu skuduriuku. Medvilne su laku sureagavo ir kaisdama užsidege, apsauga sureagavo žaibiškai nes suveikė pastate įrengti dūminiai davikliai :)

Kainynas

Kainynas portretas
Kaimynas2021 m. gegužės 4 d. 14:14:34 Tyrejai bei draudejai pasidomekite kas uz sio gaisro stovi. Konkreciau reiktu pasidometi Arno Vankeviciaus persona bei jo bankrutuojanciomis imonemis. Paskutinius penkis metus privaciuose pokalbiuose buvo uzsiminta apie toki scenariju.

Anonimas

Anonimas portretas
butu sudeges kita pastatytu pastata
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių