Pereiti į pagrindinį turinį

Pamokanti nelaimė pakaunėje: kiek gyvybių išgelbėjo suveikęs dūmų detektorius?

2022-11-22 09:02
DMN inf.

Pirmadienio vakare dūmų detektorius išgelbėjo vienos pakaunės gyventojos, o galbūt ir jos namiškių gyvybes.

Asociatyvi Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Pranešimą apie šią nelaimę Ringaudų kaimo Pilėnų gatvėje Bendrasis pagalbos centras užregistravo 21.52 val., t. y., kai namo, kuriame kilo šis gaisras, gyventojai jau galėjo būti sugulę, o gal jau ir miegojo.

Skambinant telefonu 112, pranešta, kad nurodytu adresu dega moteris. Remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis, tokį vaizdą konstatavo į suveikusį dūmų detektorių, buvusį tame pačiame kambaryje, kuriame ir kilo gaisras, sureagavę namo gyventojai.

Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio vietą, pranešusieji apie nelaimę jau buvo gaisrą užgesinę. Tačiau viename šio namo 10x5 m dydžio kambaryje, tiksliau – jo lovoje, rasta stipriai apdegusi moteris.

Iškėlus nelaimėlę iš lovos, greitosios medikai išvežė ją į gydymo įstaigą. O apdegęs tokios pačios lovos čiužinys dėl viso pikto išmestas per langą. Liko tik aprūkęs kambarys.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėse akcentuojama, kad šią nelaimę prišaukė neatsargus elgesys. 72-ejų metų nukentėjusioji buvo neįgali ir nevaikštanti, tačiau galėjo apsitarnauti nuo staliuko pati. O prieš nelaimę ant jo degė žvakė, kuri galėjo būti netyčia nuversta. Viskas baigėsi tuo, kad sunkios būklės nelaimėlė atsidūrė reanimacijos specialistų globoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų