Pamokanti nelaimė Šančiuose: atėjus nakčiai, galėjo įvykti ir tragedija

  • Teksto dydis:

Trečiadienio popietę gelbėti vieno Žemųjų Šančių dviaukščio medinuko skubėjo net trys Kauno ugniagesių gelbėtojų autocisternos. Jeigu ši nelaimė būtų įvykusi naktį, galėjo nukentėti ne tik kelių jo butų gyventojai, bet ir, kaip paaiškėjo, po ta pačia pastoge glaudęsi paukščiai.

Pranešimą, kad ant vieno Vokiečių gatvės namo lauke dega elektros laidai, Bendrasis pagalbos centras užregistravo apie 15 val.

Pirmoji ugniagesių gelbėtojų autocisterna iš artimiausios Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos, įsikūrusios Žemuosiuose Šančiuose, buvo įvykio vietoje jau po kelių minučių. Konstatuota, kad elektros laidų paskirstymo dėžutėje, pritvirtintoje ties namo antruoju aukštu, smilksta laidai.

Netrukus atskubėjo ir pastiprinimas – dar dvi autocisternos iš kitų komandų. Beįsiplieskiantis gaisras kėlė pavojų ir greta esantiems kitiems medinukams.

Tačiau tam spėta užbėgti už akių. Ištraukiamomis kopėčiomis pasiekus beįsiplieskiančio gaisro židinį, specialiomis žirklėmis iš jo vidaus išimtas paukščių lizdas.

Tai ir tapo atsakymu, dėl ko vos neprisišaukta nelaimės, – jeigu į šią elektros paskirstymo dėžutę galėjo patekti paukščiai, tai drėgmė, kaip įtariama, ir tapusi pagrindine įvykio priežastimi, – juo labiau.

Ugniagesiai gelbėtojai sugaišo gelbėdami medinuko gyventojus bei jų kaimynus apie 20 minučių. Ir išvažiuodami rekomendavo jiems išsikviesti elektriką, kad šis sutvarkytų netvarkingai izoliuotus kibirkščiavusius laidus, nes kitą kartą jie gali pradėti smilkti naktį, kai medinuko gyventojai bus gerokai įmigę. O tada iki tragedijos – tik žingsnis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratusiam

Nesupratusiam portretas
Aiškiai parašyta Vokiečių gatvė

Leninas

Leninas portretas
Daune ar tu nakti privažiuosi prie daugiabučio namo, jei praiti negali per automobilius

Kauniete

Kauniete  portretas
Ar zmoniu , ar pauksciu zurnalistui labiau butu gaila ?:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių