Žmonės toliau eina iš proto: iš ligoninių jau vagiamas ir muilas

Panika dėl koronaviruso žmones, panašu, privedė iki absurdo. Neseniai Kauno klinikos pranešė apie žmonių vagiamas medicinines kaukes, o šiandien kita Kauno gydymo įstaiga pasidalijo informacija apie dingstantį skystą muilą.

„Respublikinėje Kauno ligoninėje ne personalui skirtose sanitarinėse patalpose kažkam kilo mintis išplėšti dozatorių ir pavogti skystą muilą. Muilas, dezinfekcinis skystis dingsta ir kitose ligoninėse, – rašoma ligoninės feisbuko paskyroje. – Dozatorių vėl pritvirtinome, juk negali būti taip, kad ligoninės tualete nebūtų muilo, bet kažkam gal ir vėl pakils ranka? Nes juk reikia laikytis higienos – šiomis epidemiologinėmis dienomis tai akcentuojama visais kanalais. Nors žinot ką? Higiena, gyvenimo švara prasideda ne nuo rankų plovimo, o nuo to, kas galvoje – minčių, vertybių. Mentaliteto. Kai su šiais dalykais viskas tvarkoje, žmogus ne tik plausis rankas, bet ir pagalvos apie kitus. Apie ligoninę, kuri disponuoja ribotais resursais ir tuo pačiu daro viską, kad būtų užkirstas kelias viruso plitimui. Nes čia – padidintos rizikos zona. Čia ypač svarbu jausti vienam kitą ir būti komanda.“

Ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė portalui teigė, kad gydymo įstaiga nežino efektyvių būdų, kaip užkirsti kelią tokioms vagystėms, tad kol kas tik apeliuoja į žmonių sąžinę. „Muilo paslėpti juk negalime. Įrengti vaizdo stebėjimo kamerų, šalia tualeto pastatyti apsaugos darbuotoją, kurių ir taip trūksta, tikrinti žmonių, išeinančių iš tualeto patalpos, rankines taip pat negalime“, – teigė J. Kuzmickaitė.

Ligoninės atstovams buvo šovusi ir mintis pakabinti tualete įspėjančius bei į sąžinę apeliuojančius plakatus, tačiau jų nauda taip pat svarstytina. 

Kaip pastebėjo J. Kuzmickaitė, pagal higienos normas ligoninės tualetuose negali būti naudojamas kietas muilas, rankas plauti svarbu skystu muilu. „Tad išplėšus skysto muilo dozatorių, jį reikia montuoti iš naujo“, – sakė ligoninės atstovė.

Pirmadienį portalas kauno.diena.lt rašė, kad Kauno klinikų Skubiosios medicinos klinikos personalas praėjusią savaitę pastebėjo, kad dvigubai išaugo sunaudojamų medicininių kaukių kiekis. Anot gydymo įstaigų atstovų, per keletą pastarųjų dienų dingo kiek daugiau nei dešimt dėžučių tokių kaukių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai jau ir muilas panaudojamas pilstuko gamybai?.. :s

patys varot žmones iš proto

patys varot žmones iš proto portretas
kurpiat bauginančius rašinius, o po to stebitės, kad minia jiems pasiduoda. Juk tai bandos jausmas, žmonės nemąsto.

???

??? portretas
KAM TAIP SUABSOLIUTINTI,JEI KELI .......PASIĖMĖ GABALIUKĄ MUILO,AR NENUSIPLOVĖ RANKŲ TUALETE,TAI TIK VIENETAI,BET NE VISI,NE DAUGUMA,..
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių