Pareigūnai parodė dar vieną būdą, kuris padeda atsekti karštus nusikaltimo pėdsakus

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai pasidalijo trumpu vaizdo įrašu apie dar vieną būdą, padedantį identifikuoti žmogaus tapatybę, – pirštų antspaudus.

„Prieš kelias savaites kvietėme pažiūrėti, kaip kuriamas fotorobotas, o šiandien kviečiame susipažinti su dar vienu būdu identifikuoti žmogaus tapatybę – pirštų atspaudais“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ spėjant, kad turbūt, jau yra tekę matyti, kai ant popieriaus lapo dedamas patamsintas piršto pagalvėlės atspaudas.

Pasak Kauno pareigūnų, vaizdo įraše matyti, kaip skaitmeniniu būdu paimami pirštų atspaudai ir perduodami duomenys „nubraižo“ piršto atspaudo atvaizdą kompiuterio ekrane.

„Toks – skaitmeninis piršto atspaudas yra siunčiamas į duomenų bazę, kurioje naudojant specialią programą yra lyginamas su tūkstančiais kitų pirštų atspaudų ar pėdsakų. Taip nustatoma asmens tapatybė, ar asmuo buvęs nusikaltimo vietoje“, – atskleidė jie.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANONIMUI

ANONIMUI portretas
KUR JŪSŲ IRODYMAI?AR KAD JUMS MAŽAI KITŲ UŽDIRBAMOS PAŠALPOS UŽ TAI ŠMEIŽIATE VYRIAUSYBĘ IR KITUS PADORIUS ŽMONES.,AR ŽINOTE KIEK ŠI VYRIAUSYBĖ IŠTRAUKĖ IŠ ŠEŠĖLIO PAJAMŲ VALSTYBEI.EIKIT DIRBTI.

Anonimas

Anonimas portretas
Iš Lanzbyyrgių šaikos, kur vagia milijonus pirštų atspaudų neima.

Jo

Jo portretas
ir dar pagal prakaito kvapą nustato lyti, vieną iš 72-iejų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių