Pareigūnams įkliuvo internete nelegaliai alkoholį pardavinėjęs kaunietis

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai vasario 7 dieną vykdė prevencinę priemonę Kauno mieste, kurios metu tikrino, kaip laikomasi alkoholio kontrolės įstatymo normų, reglamentuojančių prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimus. Taip pat tikrinta turima informacija apie galimai vykdomą nelegalią prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Prevencinės priemonės metu buvo tikrinamos ne tik prekybos vietos, prekiaujančios alkoholiu, bet tikrinta ir elektroninėje erdvėje skelbiama informacija apie nelegaliai vykdomą išvežiojamąją prekybą alkoholiu.

Atlikus kontrolinį pirkimą buvo nustatytas atvejis, kai asmuo, kuris viename socialiniame tinkle skelbė informaciją apie parduodamą alkoholį, vykdė išvežiojamąją prekybą alkoholiu. Pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. Paimta daugiau nei 70 vnt. įvairių alkoholinių gėrimų su Lietuvos Respublikos, Lenkijos Respublikos, Italijos banderolėmis.

Prevencinės priemonės metu taip pat atlikti patikrinimai prie penkių alkoholiu prekiaujančių vietų, pažeidimų nenustatyta. Primename, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais-šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos užtraukia baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.

Tokio ir panašaus pobūdžio prevencinės priemonės bus vykdomos ir ateityje. Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
klaunas ,,cia tas kur reklamavosi //kur stovi policija////
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių