Pareigūnams įkliuvo mama, kuri elektriniu paspirtuku į ugdymo įstaigą atvežė dvi dukras

  • Teksto dydis:

Pirmąjį rudens mėnesį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai daugiau dėmesio skyrė patikrinimams, kaip į ugdymo įstaigas vežami moksleiviai. Patikrinus daugiau nei pusantro tūkstančio transporto priemonių, pažeidimų neišvengta. Pareigūnai akcentuoja – skubama saugumo sąskaita.

Nuo rugsėjo mėnesio pradžios Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai tikrino transporto priemones, kuriomis vežami nepilnamečiai. Sustabdyti vairuotojai (-os) pareigūnams teisinosi skubantys arba aiškino, jog vaikai kategoriškai atsisako užsisegti saugos diržą.

„Per mėnesį prie ugdymo įstaigų Kaune nustatyta kiek daugiau nei pusšimtis Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimų, iš kurių 29 atvejai, kuomet transporto priemonėje buvo vežami vaikai, tačiau nebuvo vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytos atitinkamos sėdynės arba jie buvo vežami neprisegti saugos diržu. Reikia pabrėžti tai, jog šie pažeidimai nustatyti ir mokykliniuose autobusuose, kuriais buvo vežami nepilnamečiai“, – apie praėjusį mėnesį pasakojo Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Pastebima, kad leidžiant oro sąlygoms į ugdymo įstaigas atvykstama dviračiais ar paspirtukais, todėl pareigūnai taip pat patikrino, ar laikomasi saugumo reikalavimų, ar techniškai tvarkingos transporto priemonės, kuriomis atvažiuojama. „Deja, nors nuolat primenama, jog su elektriniu paspirtuku galima važiuoti tik vienam asmeniui, fiksavome atvejus, kai mama arba tėtis į ugdymo įstaigą savo atžalą atveža elektriniu paspirtuku. Vienas išskirtinesnių atvejų – buvo sustabdyta mama, kuri elektriniu paspirtuku į ugdymo įstaigą atvežė dvi dukras. Iš viso rugsėjo mėnesį fiksuota 16 pažeidimų, kuomet pėstieji, dviračių, motorinių dviračių, elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojai nesilaikė KET reikalavimų“, – vardina pareigūnai.

Policinių priemonių metu nustatyti ir kiti pažeidimai – sustota, kur tai daryti draudžiama, vairuojant nebuvo segėtas saugos diržas, taip pat fiksuoti ir kiti KET pažeidimai. „Prasidėjus naujiems mokslo metais į ugdymo įstaigas sugrįžta moksleiviai, atvažiuoja studentai, pasikeičia eismo srautas miesto gatvėmis. Suaugusieji, veždami savo atžalas, formuoja vairavimo, apskritai eismo saugumo, kultūrą būsimiems vairuotojams, todėl KET laikymasis ne tik privalomas, bet ir būtinas. Nors šį rugsėjo mėnesį skaudžių nelaimių prie ugdymo įstaigų išvengta, tačiau prašome neprarasti budrumo ir atidumo. Išvykite keliomis minutėmis anksčiau – nerizikuokite savo ir kitų gyvybėmis. Būkite saugūs patys ir saugokite kitus dalyvaudami eisme“, – pabrėžia policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui portretas
o siaube, negi ta mama nezinojo, kad iki 18 metu vaikus reikia i mokykla ant ranku nesti?

Aušra Širvinskienė

Aušra Širvinskienė  portretas
O ryte dar ją tratino kaimynas.

Milicijai

Milicijai portretas
Nusto\kite visus persekioti ir viskas susitvarkys savaime.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių