Partrenktą kaunietę stebina policijos neveiklumas

Metų pradžioje pėsčiųjų perėjoje partrenkta kaunietė vis dar gydosi patirtas traumas. Tačiau jai neramu, kad vairuotojas gali išvengti atsakomybės, nes policija tik dabar ieško liudininkų.

Nelaimė perėjoje

Sausio 15 d. K.Petrausko ir M.Jankaus gatvių sankirtoje įvyko avarija. Per pėsčiųjų perėję ėjusią Mečislavą Marcinkevičienę partrenkė automobilis. Moteris sunkiai sužalota, tad dabar gydosi ligoninėje.

"Priklausau Stasio Lozoraičio senjorų akademijai ir ėjau į susirinkimą. Nuo Savanorių prospekto atvažiavau troleibusu, iš jo kartu išlipo ir studentė. Mes nuėjome iki perėjos. Studentė mane aplenkė ir pirma nubėgo į priekį. Pasižiūrėjau – kairėje pusėje nieko nebuvo, tik antroje eilėje stovėjo mašina. Tai aš ir pasiskubinau, įžengiau į perėją ir taip staigiai dėjo man kaip iš dangaus, kūlversčiais nukritau, akyse tik vaivorykštės pasirodė", – apie lemtingą dieną pasakojo sužeista moteris.

Ponia Mečislava sakė, kad po susidūrimo su lengvuoju automobiliu, trumpam buvo praradusi sąmonę, tačiau kai ją atgavo, pamatė, kad aplink ją jau yra pribėgę daugiau žmonių.

"Gulėdama ant asfalto, mačiau tos mašinos buferį. Taip pat mano rankinė mėtėsi vienoje pusėje, kepurė – kitoje. Buvo trys mergaitės ir tas žmogus, kuris partrenkė. Jie sugriebė mane ir pradėjo tempti, nesupratau, kodėl, juk po tokio sužalojimo reikia nejudinti. Patraukė ir visus mano daiktus, nepaliko pėdsakų. Nežinau, ar jiems taip kažkas liepė, ar patys sugalvojo. Mane tas vyras įtempė į automobilį ir pasodino, vietoj to, kad paliktų mane gulėti, nes galėjo sprandą nusukti, stuburą sulaužyti. Tada atvažiavo greitoji pagalba, mane perkėlė ant neštuvų. Daugiau tų mergaičių nebemačiau", – pasakojo M.Marcinkevičienė.

Įžengiau į perėją ir taip staigiai dėjo man kaip iš dangaus, kūlversčiais nukritau, akyse tik vaivorykštės pasirodė.

Sunkiai sužalota

Avarijos metu kaunietė patyrė rimtų traumų. Moterį teko skubiai vežti į gydymo įstaigą, vėliau laukė ir operacijos.

"Skubiosios pagalbos centre man irgi viskas keistai pasirodė. Pirmiausia paėmė kraujo, paklausiau, kodėl ima, atsakė, kad girtumui nustatyti, nors gyvenime alkoholio nevartoju. Tai dar vieną traumą patyriau. Kai paguldė, užčiuopiau, kad ant kaktos didelis guzas, man davė ledukų, bet kol vežiojo po rentgeno, tomografo kabinetus, tie ledai ištirpo. Visur peršvietė ir po poros valandų konsultuoti atėjo traumatologas", – skaudžius įvykius toliau prisiminė ponia Mečislava.

Iš gydytojų ji sužinojo, kad avarijos metu jai lūžo kairės kojos blauzdikaulis, šeivikaulis. Avarijos metu pažeistas ir kelio sąnarys, sužaloti dubens kaulai, kūne yra kaulų trupinių, kurie gali būti pašalinti tik operacijos metu.

"Kai tiek lūžių išvardijo, išsigandau. Paguldę lašino lašelines, suteikė pirmąją pagalbą, nuolat leido vaistus nuo skausmo. Buvau visa mėlyna. Dar ir dabar ne visos mėlynės dingusios. Man vis dar skirtas gulimas režimas, net į tualetą negaliu nueiti. Jau beveik mėnuo praėjo, o man tik gulėti leidžia. Tai viskas atrofuotis gali", – apie savo būklę kalbėjo M.Marcinkevičienė.

Pareigūnai neskubėjo

Sužalota moteris pasakojo, kad dar jai būnant greitosios medicinos pagalbos automobilyje, policijos pareigūnas užsirašė visus jos duomenis, tačiau susisiekė beveik po mėnesio.

"Atsimenu, kad lyg šaukiau, jog kelią skaudą, tai gydytojai suleido vaistų. Tada į greitosios automobilį įšoko policininkas ir pradėjo šaukti, kad duočiau dokumentą. Aš jam pasakiau vardą, pavardę, adresą, telefoną. O jis vis tiek sakė, kad dokumento reikia, nors aš visa sumaitota, pajudėti sunku. Gerai, kad su viešojo transporto bilietu kartu turėjau ir pensininko pažymėjimą, vos ištraukiau iš kišenės, padaviau jam. Jis nusirašė duomenis ir daugiau nieko. Jis ir pats neprisistatė, nepasakė, kas mane sužeidė", – apie keistą policijos pareigūno elgesį pasakojo M.Marcinkevičienė.

Kaunietė tikino, kad po operacijų Kauno klinikose, jos sūnus nusprendė, kad ja bus patogiau rūpintis Visagino ligoninėje, nes šiame mieste jis gyvena. Todėl moteris iš Kauno greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo pervežta į Visaginą.

Ponia Mečislava tikėjosi, kad pareigūnai dėl avarijos su ja susisieks telefonu, tačiau skambučio teko gerokai palaukti. Praėjus maždaug trims savaitėms po įvykio, su moterimi niekas nebuvo susisiekęs.

"Viena slaugutė manęs klausė, ar buvo atėję pareigūnai, nes ji papasakojo, kad kai ji buvo patekusi į avariją, pas ją policija atėjo greitai, apklausė, atliko tyrimą, nors jos sužeidimai buvo minimalūs. O pas mane nieko nebuvo. Tris dienas iki operacijos išgulėjau ligoninėje. Vėliau  dar apie savaitę po operacijos prabėgo, bet pareigūnai neatėjo. Pradėjo sūnus skambinti, aiškintis, ar kažkas vyksta. Jam pasakė, kad yra kažkoks tyrėjas, kuris avarijos aplinkybes pradės tirti vasario 4 d., nors viskas nutiko sausio 15 d. Net nepaskambino, nors numerį užsirašė. Dabar atrodo, kad nieko nevyksta, liudininkai seniai dingę ir taip kaltininkas nusimuilins", – nuogąstavo avarijoje nukentėjusi moteris.

Ji tikino, kad vis dėlto neseniai su ja susisiekė policijos tyrėjas ir pranešė apie vykdomą tyrimą, tačiau pokalbis taip pat kėlė įtarimų.

"Jis manęs telefonu klausė, kokius patyriau lūžius. Iš medicinos kortelės pradėjau skaityti, bet tada jis pareiškė, kad nieko nesupranta. Kauno klinikose juk yra išrašas, kodėl policija negali jo pasiimti iš ligoninės, o aš, būdama kitame mieste, turiu skaityti?" – stebėjosi M.Marcinekvičienė.

Vyksta tyrimas

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai "Kauno dienai" teigė, kad tyrimas pradėtas. Pareigūnai prašo atsiliepti ir įvykį mačiusius liudininkus.

Kauno VPK atstovė Justina Kazragytė informavo, kad sausio 15 d. apie 11.06 val. Kaune, M.Jankaus gatvėje, blaivaus vyro (gim. 1937 m.) vairuojamas automobilis "Volkswagen" kliudė, pirminiais duomenimis, per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią moterį (gim. 1934 m.). Pėsčioji dėl patirtų sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą.

"Įvykis buvo nedelsiant registruotas ir pradėtas tyrimas, kurį atlieka Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai. Sulaukus duomenų iš gydymo įstaigos apie nukentėjusiosios sužalojimo mastą, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų", – sakė J.Kazragytė.

Asmenis, mačiusius minėtą eismo įvykį, ar turinčius bet kokios vertingos informacijos, pareigūnai prašo kreiptis į Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybą telefonu 8 37 303 200 arba 8 37 303 201.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Laikas ir pėstiesiems įsikalt į galvą kad perėjos ženklas kelio nepaverčia šaligatviu; deja, ir šaligatvy absoliutaus saugumo nėra (ypač nesaugios Vilniaus transporto stotelės).

Anonimas

Anonimas portretas
Perėja yra visiems tiek seniems tiek jauniems reikia vairuotojams gerai įsikalti į galvą.Nei vieno nepateisinsiu vairuotojo kurie lekia kaip velniai visu greičiu,todėl ir yra nuolat sužeistų.O kur ta poniutė kur užmušė Juozapavičiaus pr. Vaikinuką,apie tai tyli.Tai čia didžiausias nusikaltimas,kad mūsų policija juos dangsto,nes mat valdžios atstovė.Tai kur jų sąžinė ir tų visų kurie ieško kaip išsisukti.Nuo savo sąžinės niekada neišsisuksi,ateis atpyldo diena.Senutei linkiu pasveikti ir nenusileisti tam ponaičiui bei policijai jie privalo atlikti savo pareigą,o jeigu neatliks sąžiningai,likimas kitaip jiems atsilygins.

Ziniasklaida ar gali buti nepaperkama nors kur ?

Ziniasklaida ar gali buti nepaperkama nors kur ? portretas
Kur info šis ? apie furfura kuri tik apziurinejo savo auto sugadinimus ? jokios info nei apie ivyki bei apie kaltininke juozapaviciaus pr. Eismo įvykio metu uzmuse 16m jaunuolį, ėjusį per pėsčiųjų perėją, praleido autobusas, tačiau furfura (gimusi 1988 m.) vairuojama „Audi Q4“ markės automobilis teske labai toli ir mirtinai ....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių