Pasipiktinę vairuotojai: kelininkai Kaune nedirba, nes per slidžios gatvės?

  • Teksto dydis:

Eilinį kartą pasnigus, į portalą kauno.diena.lt ėmė plūsti kauniečių nusiskundimai miesto gatvėmis. 

„Nuvalkiota frazė, bet kelininkai, regis, ir vėl nepasiruošę –net pagrindinė gatvės labai slidžios“, – konstatavo vairuotojas Tomas. 

Vyras pasakojo, kad jam važiuojančiam teko slidinėti ir po pietų, ir jau vakarop. Jis retoriškai klausė, ką kelininkai veikia visą dieną?

Situacija kelyje skundėsi bei šmaikštavo ir kiti vairuotojai. „Karaliaus Mindaugo prospekte kažkoks košmaras, o „Kauno švaros“ sniego valymo mašinos ir druskos mišinio barstytuvai stovi ir kažko laukia. Matyt, bijo važiuoti, kai taip slidu“, – spėjo Arūnas.

Prasidėjus vakariniam pikui avarija įvyko Karaliaus Mindaugo prospekte, Pramonės prospekte, Kovo 11-osios gatvėje prie „Girstučio“, Savanoriu pr. ir Tvirtovės al. sankryžoje ir kitur. Dėl avarijų eismas slidžiomis miesto gatvėmis dar labiau sulėtėjo. 

Feisbuko grupės "Kur stovi policija Kaune" nuotr.

Penktadienio vakarą eismo sąlygas sunkina snygis, naktį formuosis plikledis, įspėja Automobilių kelių direkcija.

16 valandos duomenimis, visoje šalyje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos plonu sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Vietomis pusto pažeme.

Sudėtingiausios eismo sąlygos Šiaulių, Tauragės ir Kauno apskrityse. Vairuotojai prašomi nelenkti kitų transporto priemonių neįsitikinus, kad manevras yra saugus.

Rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs. Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį Lietuvoje snigs, vakarinėje šalies pusėje kris šlapdriba pereinanti į lietų. Formuosis lijundra, galimas plikledis, rūkas.

Pūs besikeičiančios krypties, 5–10 m/s vėjas. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pajūryje – apie 2 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ismokit vaziuot ziemos salygom,uzsidekit nemaximines made in china padangas ir vaziuosit be vargo,o kai perkat padangas po 5eurus uzvnt kur likutis vos 3mm tai tada buna kalti kelininkai,kad gatviu nespejo nuvalyt.Ziemos sezonui reike pasiruost masina,pasirupinti tinkamomis padangomis ir sumazint greiti gatvese apsnigtose.Dauguma teises rado traskuciu pakelyje kai pasiziuri gatvese.

Vairuotojai,

Vairuotojai,  portretas
Ir itariu asfaltas ilgiau tarnautu uzsnigtas po storu sluoksiu sniego nei pastoviai veikiamas tiesioginio salcio ir keliniku hemiju visu

Vairuotojai,

Vairuotojai,  portretas
Va ir pasimato vairuotoju kompetensija ir igudziai nemoki vaziuot nevaziuok arba prasom yra moko mokyklos vairamimo slidziam kely papildomai, o nesiskuskit kaip blogai viskas isvis puse teisiu reik atimt is tu besivelkanciu, kamscius daranciu neigudusiu flegmu
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių