Paspirtukininkai savaitgalį Kaune žalojo vaikus: miesto centre nukentėjo du mažamečiai

  • Teksto dydis:

Trečdalyje visų praėjusio savaitgalio eismo įvykių Kaune, kuriuose sužaloti žmonės, o tokių nelaimių per tris jo dienas buvo šešios, nukentėjo mažamečiai, kuriuos traumavo paspirtukų vairuotojai.

Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėmis, šie eismo įvykiai užregistruoti pačiame Kauno centre.

Šeštadienį, apie 14 val., K. Donelaičio gatvėje nukentėjo šešiametis, kurį elektriniu paspirtuku vežė ir sužeidė 22-ejų metų vaikinas.

Net du iš penkių tądien šalies eismo įvykiuose sužalotų nepilnamečių buvo paspirtuku vežti mažamečiai.

Vienas iš keturių per sekmadienio eismo nelaimes šalyje nukentėjusių nepilnamečių taip pat buvo šešiametis kaunietis. Apie 19.30 val. šį mažametį pėsčiąjį Laisvės alėjoje kliudė ir iš įvykio vietos pasišalino elektriniu paspirtuku važiavęs asmuo.

Pasak Kauno policijos atstovės, minėtas asmuo dar nenustatytas, o dėl šio įvykio, kurio aplinkybės dar tikslinamos, surinkta medžiaga pagal Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio nežymiai sutrikdyta kitų asmenų sveikata. Už tai gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų. 

Anot policijos atstovės, pirminiais duomenimis, minėtas šešiametis nukentėjo, būdamas ne su suaugusiais, o su bendraamžiu.

Medžiaga pagal tą patį Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį surinkta ir tikslinant įvykio K. Donelaičio gatvėje aplinkybes. Tačiau, pasak Kauno policijos atstovės, jų duomenimis, per šią nelaimę nukentėjo ne šešiametis, o keturmetė. Ir tai, pirminiais duomenimis, įvyko paspirtuko vairuotojui neišlaikius pusiausvyros. Nors ir šiai mažametei prireikė medikų pagalbos, laimė, jos sužalojimai – taip pat nesunkūs.   


Šiame straipsnyje: eismo nelaimėpaspirtukaselektrinis paspirtukasnukentėjo mažamečiaiavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei Matijošiau

Ei Matijošiau portretas
gal laikas jau vyti visus paspirtukininkus ir dviratininkus iš Laisvės al. Lauki didelės nelaimės ???

to tam, tam pasitiktinusiam....

to tam, tam  pasitiktinusiam.... portretas
Aš kalbu apie pėsčiųjų taką šalia dviračių tako Savanoriuose. Prie ko čia mašinų greitis 5-7km. Aš KET žinojau jau kai Tu gal dar negimęs buvai. O kad mandras jaunas, tai neabejoju. Prisimink mano pastabas suaugęs arba kai būsi parktenktas paspirdukininko

> tam >pasipiktinusiam kauniečiui

> tam >pasipiktinusiam kauniečiui portretas
Mokykis KET - dviračių take pėstiesiems draudžiama maklinėti. Be to, baisiai nusišneki - pagal tave einat pėsčiąjam šaligatviu šalia gatvės automobiliai turi pristabdyti iki 3-7 km/h? Tai kas čia kliedi?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių