Pereiti į pagrindinį turinį

Kaltinamųjų suole – D. Kedžio tėvai

2015-10-29 10:10
L. Brundza/BFL nuotr.

Ašaras dėl anūkės lieję Laimutė Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys Kauno apylinkės teisme užėmė kaltinamiesiems skirtą suolą. L.ir V. A. Kedžiai bei jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami mažamečio asmens tvirkinimu. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 5 metų. 

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta Laimutės Stankūnaitės dukra. 

Prieš keletą metų Lietuvos žmonių dėmesį sukausčiusi neeilinė istorija bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose. Pirmąjį posėdį teko atidėti, kadangi neatvyko kaltinamųjų gynėjai. 

Ikiteisminio tyrimo metu L.Stankūnaitė abiem Kedžiams ir O.Girdauskienei buvo pareiškusi dviejų milijonų litų (579 tūkstančių 240 eurų) ieškinį.

Ikiteisminis tyrimas dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo buvo pradėtas išvadavus mergaitę iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų Garliavoje.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu yra kaltinama ir pati N.Venckienė, tačiau jos atžvilgiu byla išskirta. N.Venckienei pareikštų kaltinimų sąrašas gerokai didesnis. Už visus jai inkriminuojamus nusikaltimus buvusi Seimo narė bus teisiama tada, kai teisėsauga ją parsigabens iš Amerikos, kur ji slapstosi jau apie pustrečių metų.

Pedofilijos skandalo pradžioje Kedžių giminės metami kaltinimai anūkės tvirkinimu jos mamai L.Stankūnaitei bumerangu atsisuko prieš juos pačius. Pedofilijos skandalo pradžią galima skaičiuoti nuo 2010 metų, kai esą tvirkintos mergaitės tėvas Drąsius Kedys žiniasklaidai išplatino filmuotą medžiagą, kurioje mergaitė pasakoja apie nevaikišką patirtį su vyrais.

Ši ir dar kita teisėsaugos turima filmuota medžiaga bei nukentėjusios mažametės parodymai esą ir tapo kaltinimo Kedžiams pagrindu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų