Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune peiliu švaistęsis chuliganas – jau laisvėje

2013-08-21 14:40

Kaune antradienį siautėjęs ir apsaugos darbuotoją peiliu sužalojęs keturiasdešimtmetis paleistas į laisvę. Tiesa, iš jo atimtas peilis.

Jurgitos Šakienės nuotr. (stop kadras)

Kaune antradienį siautėjęs ir apsaugos darbuotoją peiliu sužalojęs keturiasdešimtmetis G. K. paleistas į laisvę. Tiesa, iš jo atimtas peilis.

“Vyrui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jis iš areštinės paleistas, bet kilus abejonių dėl jo psichinės sveikatos būklės, jis nuvežtas į psichiatrijos ligoninę S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje”, – portalui kaunodiena.lt sakė bylą laikinai tirti perėmusi Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Živilė Muliuolytė.

Anot jos, G. K. bet kada iš ligoninės gali išeiti, per prievartą kol kas jo ten niekas negali laikyti. Jei įtariamajam bus nustatyta kokia nors psichikos liga, bus kreipiamasi į teismą dėl psichiatrinės ekspertizės, kurios metu bus nustatyta įtariamojo sugebėjimas suprasti savo veiksmų esmę, juos valdyti.

Ž. Muliuolytė tikisi, kad gydytojai išvadas pateiks kuo greičiau – per kelias dienas. Tačiau kol kas G. K. gali eiti kur panorėjęs.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistės užfiksuotoje filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti, jog G. K. su ginklu apsaugos darbuotoją puola iš visų jėgų net kelis kartus. Kodėl vyras įtariamas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo? 

“Į viešosios tvarkos pažeidimo apibrėžimą įeina ir nežymus sveikatos sutrikdymas”, – paaiškino Ž. Muliuolytė. 

Pasiteiravus, kokias savo siautėjimo priežastis įvardija pats G. K., prokurorė teigė to negalinti pasakyti, nes dar nespėjusi iki galo susipažinti su byla. Ji sakė nežinanti, ar tai pirmasis įtariamojo susidūrimas su policija.

Byla iš pradžių buvo paskirta Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorei Vidai Viduolienei, tačiau ji netikėtai susirgo. Trečiadienį priešpiet dar nebuvo paskirtas kitas prokuroras G. K. bylai tirti.

Viešąją tvarką pažeidusiems asmenims gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

G. K. peiliu pradėjo švaistytis antradienį apie 11.30 val. "Swedbank" banko skyriuje Maironio gatvėje. Apsaugos darbuotojas įsisiautėjusį žmogų bandė išprašyti lauk, tačiau šis užsimojo peiliu ir sužeidė jo ranką.

Vėliau veiksmas persikėlė į Laisvės alėję. Čia vyras dar kartą puolė apsaugos darbuotoją, vėliau į jį mėtė įvairius daiktus.

G. K. buvo sulaikytas policijos, kai vis dar su peiliu rankose prisėdo kavinėje. Pareigūnams jis nesipriešino. Vyrui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Filmuoti kadrai, kaip G. K. švaistosi peiliu Laisvės alėjoje:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų