Per plauką nuo tragedijos: į kanalizacijos šulinį su vandeniu įkrito dvimetė

Pirmadienio vakare Kaišiadorių rajone būta nemažos sumaišties: į, pirminiais duomenimis, lietaus kanalizacijos šulinį su vandeniu įkrito pas kaimynus su močiute svečiavusis dvimetė. Mažametės pasigesta, suaugusiems nuėjus skinti pomidorų.  

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, pranešimas, kad Žaslių seniūnijos Talpūnų kaime į šulinį įkrito dvejų metų vaikas, buvo gautas 21.19 val. 

Skambinęs asmuo iš streso negalėjo daugiau nieko paaiškinti – nei, koks tai šulinys, nei, koks jo gylis. Todėl į įvykio vietą buvo išsiųsti ne tik Žaslių bei Kaišiadorių ugniagesiai gelbėtojai, bet ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos aukštalipiai. 

Situacija tapo aiškesnė, tik Žaslių ugniagesiams pasiekus įvykio vietą. Atvykę per devynias minutes, jie jau rado mažąją nelaimėlę ištrauktą, dėl ko kitos ugniagesių gelbėtojų pajėgos atšauktos dar kelyje į Talpūnus.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje pranešama, kad šulinys, į kurį įkrito vaikas, buvo 2 metrų gylio ir 40 centimetrų skersmens. O įvykio vietoje buvę specialiųjų tarnybų atstovai linkę patikslinti, kad, laimė, jame buvo vandens ne apie vieną metrą, kaip pranešama, o tik apie 40 centimetrų. Tačiau, jeigu mažametė būtų įkritusi į jį žemyn galvą, kad įvyktų tragedija būtų pakakę ir to.  

Portalui kauno.diena.lt minėti specialiųjų tarnybų atstovai pasakojo, kad ši nelaimė įvyko privataus namo kieme. O minėta mažametė atėjo į jį su kaimynystėje gyvenančia savo močiute ir atsidūrė šiame šulinyje, belakstydama, kai suaugusieji nuėjo skinti pomidorų.

Akcentuojama, kad šis, pirminiais duomenimis, lietaus kanalizacijos šulinys, įrengtas netoli namo, buvo uždengtas, bet, kaip paaiškėjo, netinkamai. Manoma, kad jo dangtis nuslydo, mažametei ant šio atsistojus.

Atskubėjus į nelaimės vietą, ji stovėjo šiame šulinyje, į kurį suaugusiems nusileisti buvo neįmanoma, beveik iki kaklo vandenyje.

Belaukdami atvykstančios pagalbos, mažametės tėvai, padedami kaimynų, iš pradžių bandė ištraukti iš išgąsčio verkiančią dukrą, panaudodami grėblį. Tačiau užkabinti juo mažametės rūbelių nepavyko. Tada nuspręsta nuleisti pas ją kitą vaiką. Šiam, laikomam už kojų, pavyko sugriebti dvimetės drabužėlius ir ši netrukus buvo ištraukta.   

Greitosios medikai, apžiūrėję išgelbėtą dvimetę, konstatavo, kad ji atsipirko tik nubrozdinimais ir, žinoma, nemenku išgąsčiu.

Bendrojo pagalbos centro į įvykio vietą atsiųsti policijos pareigūnai, savo ruožtu, tradiciškai sprendė, ar nėra dėl to, kas įvyko, suaugusiųjų, galimai neužtikrinusių mažametės priežiūros, kaltės. Tačiau, anot Kauno policijos atstovės, jokios administracinės teisenos dėl šio įvykio nuspręsta nepradėti, nes niekada anksčiau mažosios nelaimėlės šeima į pareigūnų akiratį patekusi nebuvo.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, nelaimė įvyko, mažametei su tėvais parvykus į Lietuvą atostogų iš užsienio, kuriame gyvena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Straipsnio autorei - pasižiūrėkite kaip taisyklingai rašoma ŽASLIAI (a be nosinės)!!!

Tikrai turi būti tvarka visur ir visame kame, deja......

Tikrai turi būti tvarka visur ir visame kame, deja...... portretas
Kada ir kas apžiūrės visus tuos šulinius ir sandariai uždarys. Pilna pusiau pravirų šulinių ir Kaune. Kol kas neatsitinka tarnybos sėdi ir nosis krapštinėja. Turi būti atsakomybe tarnyboms už netvarką.

Tvarka turi būti

Tvarka turi būti portretas
Ir pas mus Sarkuvos g. tarp 19 ir17 nanu, vidury kiemo yra ismukes ir pakrypes kan. dangtis . Prieš 2 metus budintys vandent. darbuotojai pastatė ženkla -Pavojinga zona -ir viskas.KIemą priziūri 226 bendrija. Laukiam nelaimės ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių