Po akibrokšto Laisvės alėjoje – aistros dėl viešųjų tualetų: naujų tikrai neatsiras

  • Teksto dydis:

Visai neseniai Laisvės alėjoje praeiviams teko stebėti nemalonų vaizdą, kai moteris nieko nesidrovėdama nusimovė kelnes ir pačiame centre, ties miesto gėlynais atliko savo gamtinius reikalus. Po šios informacijos pasipylė diskusijos, jog Kauno centre trūksta viešųjų tualetų, tačiau miestas kol kas į tokius objektus investuoti neketina.

Centre veikia tik du

Viešųjų tualetų klausimas keliamas ne vienerius metus. Vis pasigirsta sakančių, jog centrinėje Kauno dalyje turėtų būti viešųjų tualetų, mat prispyrus reikalui, nėra kur nueiti, o kavinės esą ne visada noriai priima, jei žmonės pas juos neužsisako maisto.

„Tikrai ne visos kavinės įsileidžia. Galėtų bent atokesnėse vietose tuos kilnojamus tualetus pastatyti, nes tikrai kartais labai suima noras“, – taip apie viešų tualetų trūkumą replikavo kauniečiai.

 

 

Kadangi ir vėl viešumoje buvo iškelta diskusija dėl tualetų, portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar neketinama plėsti tokios paslaugos. Tačiau miesto savivaldybės atstovai viešųjų tualetų poreikio nemato.

„Centrinėje miesto dalyje veikia du viešieji tualetai: šalia Kauno pilies bei Rotušės aikštėje. Atsižvelgiant į jų užimtumą, akivaizdu, kad tai nėra itin populiari paslauga. Iki šiol pasigirsdavo tik pavienių užuominų, tačiau aiškaus poreikio įrengti daugiau viešųjų tualetų nėra išreiškę nei patys gyventojai, nei miesto svečiai. Be to, tualetai veikia visose maitinimo įstaigose, kurių miesto centre yra tikrai užtektinai. Pasitikime čia dirbančių verslininkų sąmoningumu leidžiant žmonėms jais pasinaudoti. Taigi naujų viešųjų tualetų artimiausiu laikotarpiu įrengti neplanuojama“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Naujų viešųjų tualetų artimiausiu laikotarpiu įrengti neplanuojama.

Patikslinome, ar tikrai miesto centre veikia tik du viešieji tualetai. Mat ilgą laiką dar vienas veikdavo Nepriklausomybės aikštėje, netoli Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios. Tačiau miesto atstovai patikino, kad šią vietą miestas nuomojosi, tačiau jau keletą metų nuomos sutartis yra nutraukta, tad Kaunas už minėtą tualetą nėra atsakingas.

Paslaugos kainos

Tiesa, Kaune yra dar vienas viešasis tualetas, tačiau jis įrengtas gerokai atokiau nuo centrinės dalies. Savivaldybės atstovai informavo, kad dar vienas miestui priklausantis tualetas veikia Čečėnijos aikštėje.

Kauno miesto savivaldybės specialistai nurodė, kad pastarasis tualetas, įrengtas gyvenamajame rajone, yra nemokamas. Rotušės aikštėje ir Jonavos g. 1 (prie Kauno pilies automobilių aikštelės) įrengtuose tualetuose apsilankymas kainuoja 0,5 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teta iš kaimo

Teta iš kaimo portretas
Visa neblogai po krūmu prie muzikinio teatro,

K

K portretas
Tai kad čečenijos aikštės tuoletas padarytas mokamas nuo penktadienio 50 ct

pasidžiaukim

pasidžiaukim portretas
...nauja mero "troba" šalia "Akropolio" vietoj nedastatyto viešbučio, jei gerai šlovinsim, gal koks sargas kada leis užeiti pasisiuoti?
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių