Po naujo A. Ulvido akibrokšto prokuroras paprašė jį suimti: teismo sprendimas – dar šiandien

Skandalingasis Algimantas Ulvidas nepaliauja tyčiotis iš Temidės bei teisėsaugininkų pastangų teisinėmis priemonėmis uždrausti jam tvirkinti jaunesnes negu šešiolikos metų mergaites. Ir, kuo toliau, tuo labiau.

Šiandien Kauno apylinkės teisme buvo numatytas dar vienas posėdis 22 tomų A. Ulvido byloje, kurios kaltinamasis aktas apima 661 lapą ir kurioje – 25 nukentėjusiosios. Ir į jį A. Ulvidas turėjo būti atvesdintas policijos, nes praėjusią savaitę planuotame posėdyje nepasirodė dėl neaiškios priežasties, dėl ko jam buvo skirta 150 eurų bauda. Tačiau pareigūnams šios teismo nutarties įgyvendinti nepavyko.

Kodėl paaiškėjo šios dienos posėdžio pradžioje. A. Ulvidas prisijungė prie jo nuotoliniu būdu, kas neviešo pobūdžio bylose yra draudžiama – kad nepasklistų jų duomenys, ir pareiškė, kad jis yra užsienyje. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, – Barselonoje.

O A. Ulvidas jaučiasi nekaltas, todėl mano, kad ir kardomoji priemonė jam buvo sugriežtinta neteisėtai.

Tačiau neaiškino nei, kada ten išvyko, nei ką ten veikia. Dėl ko neaišku ir, ar nebuvo jis ten ir praėjusio posėdžio metu.

Po tokio A. Ulvido, kuriam balandžio 7-ąją buvo skirtas namų areštas nuo 15 iki 22 valandos, akibrokšto prokuroras paprašė bylą nagrinėjančios teisėjos sugriežtinti ir šią kardomąją priemonę, suimant A. Ulvidą už akių bei paskelbiant jo paiešką, nes, jeigu jis – iš tikrųjų užsienyje, siekiant jį iš ten parsigabenti, reikės Europos arešto orderio.

Portalui kauno.diena.lt paskambinus A. Ulvido advokatui Arnoldui Blaževičiui, šis tikino, kad nežino, kur yra jo ginamasis, nors šis esą gynybos klausimais jam skambina beveik kasdien. O praėjusios savaitės posėdyje jis, anot A. Blaževičiaus, nedalyvavęs, nes blogai jautęsis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„A. Ulvidas nėra mano artimasis ar draugas, kad aš jo klausinėčiau apie jo asmeninius reikalus. Be to, žmogaus konstitucinė teisė – būti ten, kur nori. O gal jis neturi Lietuvoje kur gyventi? Be to, A. Ulvidas jaučiasi nekaltas, todėl mano, kad ir kardomoji priemonė jam buvo sugriežtinta neteisėtai“, – galiausiai perėjo į kontrpuolimą advokatas A. Blaževičius.

Teisėja savo sprendimą dėl prokuroro prašymo skelbti A. Ulvido paiešką ir skirti jam suėmimą planuoja skelbti dar šiandien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Londonietis

Londonietis portretas
Kiausus nupjauti tokiam,ir i gaidyna zonoj.Tegul pats padirba savo smirdancia sikna!!!

as

as portretas
'suimant A. Ulvidą už akių bei paskelbiant jo paiešką,' kaip tai suprasti?

Prokuroro

Prokuroro  portretas
Dar nepasodino?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių