Po slėpynių betonvežyje – prisipažinimas teisme

Vokietijos pilietis Andreasas Geschelis Kauno ir Vilniaus teisėsaugininkus pribloškė ne tik įžūliomis aferomis, bet ir provokuojamu elgesiu. Viena jo bylų jau nagrinėjama Kauno teisme, o neseniai A.Geschelis pabuvojo ir sostinės areštinėje.

Prispaustas įkalčių prakalbo

"Kauno diena" rašė, kad A.Geschelis nuo teisėsaugininkų slapstėsi trejus metus. Jo sulaikymo operacija priminė trilerį, nes Vokietijos pilietis bandė pasislėpti betonvežyje, tačiau ten jį aptiko policijos tarnybinis šuo. Pasak šį Vokietijos pilietį prieš dešimt metų į Lietuvą pakvietusio bendrovės "Hegelman Transporte" direktoriaus Tomo Jurgelevičiaus, apšilęs kojas jo įmonėje, vėliau svečias pats ėmėsi panašaus verslo, tačiau, kaip aiškėja dabar, su kriminaliniais elementais.

Šiandien 29-erių A.Geschelis kaltinamas, kad, būdamas dviejų bendrovių direktoriumi, padarė ne vieną Baudžiamajame kodekse numatytą nusikaltimą – sukčiavimą, svetimo turto pasisavinimą ir iššvaistymą, antspaudo pagrobimą ir panaudojimą nusikalstamiems tikslams, aplaidų buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Ikiteisminio tyrimo metu nedavęs jokių parodymų, stojęs prieš teismą, gerai lietuviškai kalbantis A.Geschelis didžiąją dalį kaltinimų pripažino. Dėl to Kauno apygardos teisme nuspręsta apklausti tik liudytojus, susijusius su kaltinimais, kurių A.Geschelis purtosi.

Vienas iš jų – 33-ejų kaunietis E.J. su A.Gescheliu susipažino prieš septynerius metus viename Kauno naktiniame klube. Naujasis pažįstamas pasiūlė jam transporto vadybininko darbą savo įmonėje. Taip E.J. buvo įdarbintas bendrovėje "Geschel transporte", turėjusioje savo biurą Savanorių prospekte. Čia E.J. dirbo vos kelis mėnesius – už minimumą, kurio, atėjus laikui sumokėti atlyginimą už darbą, nuolat reikėjo iš A.Geschelio kaulinti.

Naudojosi pavaldinio kortele

Pats A.Geschelis, remiantis kaltinimu, turėjo iš savo pavaldinio E.J. daug naudos.

Kaltinamajam sukčiavimu ir svetimo turto pasisavinimu buvo pavykę įkalbėti E.J. paskolinti savo banko kortelę – neva jo sulūžo. Kaip paaiškėjo vėliau, bendrovės sąskaita buvo užblokuota. Taip, padedamas nieko blogo neįtariančio E.J., A.Geschelis išsigrynino per buvusio pavaldinio sąskaitą daugiau kaip 35 tūkst. litų.

Dalį šių pinigų E.J. pasakojo išgryninęs pats – šalia darbovietės esančiame bankomate, tačiau A.Geschelis visada stovėdavęs šalia.

Vėliau paaiškėjo, kad buvęs darbdavys su jo kortele sėkmingai apsipirkdavo ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje bei Vokietijoje. Tai tapo aišku pamačius sąskaitos išrašą. Piniginiuose pervedimuose buvo apstu rašybos klaidų, todėl tapo aišku, kad pinigus pervedė ne bendrovės buhalterė. Šios klaidos atskleidė, kad pinigus per jo sąskaitą pumpuoja bendrovės savininkas, rašantis lietuviškai su klaidomis.

Šios aferos baigėsi užblokavus buvusio A.Geschelio pavaldinio banko kortelę.

Kur bendrovės turtas?

Teisme apklaustas ir bendrovės "Geschel transporte" bankroto administratorius, pareiškęs A.Gescheliui daugiau kaip 44 160 eurų ieškinį. Šį sudaro teisiamojo pasisavintos bendrovės lėšos ir dviejų jos turėtų vilkikų "Scania" vertė. Pastarieji, iškėlus bendrovei bankroto bylą, bankroto administratoriui nebuvo perduoti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kietas bicas

JO

JO portretas
ZYDAS IR YRA\ ZYDAS. :)

"Teisėsauga" tai juokinga....

"Teisėsauga" tai juokinga.... portretas
Slapstėsi 3 metu nuo teisėsaugos...? Tuo metu buvęs paskutinio modelio 7 klasės BMW vardiniais numeriais, aklinai tamsintais langais ir per tuos 3 metus policija nestabdė tokio automobilio...? Nejuokinkit... Pamėginkit diržo neužsisegę išvažiuot ar mobiliu paskambint vairuodami- tuoj "diskoteką" per veidrodėlį pamatysit, o čia... Tai už tamsintus langus nebaudė niekas? O kai sustabdydavo ir dokumentų paprašydavo policija nepasitikrindavo, ar asmuo nepaieškomas...? Gėda skaityt... Ir tai vadinasi "SLAPSTĖSI nuo teisėsaugos"... Čia su golfu supuvusiu turėjo važinėt ir peruku, kad įtarimo nesukeltų...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių