Policija apie vaizdo įrašą su trikoju: tai – provokacija

Policijos reakcija į vakar išplitusį vaizdo įrašą, kuriame gana realistiškai bandoma pavaizduoti mobilaus greičio matuoklio vagystę, – vienareikšmiška. 

„Pareigūnai tai vertina kaip galimą inscenizaciją ir provokaciją“, – sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Jos duomenimis, nepasigesta nė vieno trikojo. Nė vienas nesugadintas. „Toks atvejis Kauno apskrities policijoje nefiksuotas“, – teigė atstovė. 

Iš tiesų pavogus ar sugadinus mobilųjį greičio matuoklį, grėstų baudžiamoji atsakomybė.

„Pareigūnai tai vertina kaip galimą inscenizaciją ir provokaciją.

„Tikimės, jog gyventojai išliks supratingi, į tokius video reaguos neigiamai ir vieni kitiems primins, kad mobilieji greičio matuokliai – tai priemonės, skirtos visų mūsų saugumui keliuose užtikrinti – mažinti žuvusiųjų ir sužeistųjų dėl greičio viršijimo skaičių“, – komentavo O. Vaitkevičienė.

Vaizdo įrašas – labai trumpas, tačiau iškalbingas. „Žiūrėkit, ką radom! Operatorius paliko savo įrangą“, – į stovą su kažkokia įranga, o po to ir į automobilį atvira bagažine dėmesį atkreipia užsislaptinęs savo tapatybę vaikinas. Pakeistas vaikino balsas, jis slepia ne tik veidą, bet ir galvą. Kapišonas, kaukė ir dar kompiuteriu uždegta akių sritis.

Automobilio tikrieji numeriai, kiek įmanoma įžiūrėti, pakeisti į užrašą „Broken“ (angl. „sugadintas“, „sulaužytas“).

Link įrangos žengdamas vaikinas taria „Žiūrėkit, ką padarysim! Būk vyras!“ ir žaibiškai imasi darbo. Atjungia įrangą, ir viską sumeta į šalia esančio automobilio bagažinę.

Trikojo pasirinkimas sufleruoja, kad norima sukelti kuo didesnį ažiotažą, nes greičio matuokliai ir baudos už greičio viršijamą yra jautri visuomet daug komentarų sulaukianti tema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Kuom skiriasi Trikojis nuo pasislėpusio korumpuoto kelių policininko su greičio matuokliu?

vladas.

vladas. portretas
Kad vyro tai nematau.Matau tik gaidį.

Tam vyrui

Tam vyrui portretas
Snarglys vyrą puošia. Sveikinu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių