Prabangių mašinų dalimis prekiavę kauniečiai įtariami nuslėpę 158 tūkst. eurų PVM

  • Teksto dydis:

Autodetalėmis Kaune prekiaujanti bendrovė įtariama nesumokėjusi ne mažiau kaip 158 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo, atliktos kratos bei sulaikytas vienas įtariamasis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kaune registruota įmonė prekiavo naujomis prabangių automobilių detalėmis. Įvairių populiariausių modelių automobilių detalės būdavo įsigyjamos iš Lietuvoje ir užsienyje veikiančių įmonių bei perparduodamos Lietuvos rinkoje.

Dalis detalių būdavo parduodamos be apskaitos dokumentų, taip galbūt klastojant įmonės buhalterinę apskaitą ir nedeklaruojant mokėtino PVM mokesčio.

Šešėlinė prekyba daugiausia vyko prekes parduodant vieniems iš pagrindinių klientų – pogrindiniams automobilių servisams. 

Kaune ir Kauno rajone įvairiose su tyrimu susijusiose vietose atliktos aštuonios kratos, jose dalyvavo apie 20 FNTT Kauno apygardos valdybos pareigūnų. Per kratas rasti ir paimti 46 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, įvairūs buhalteriniai dokumentai, juodraščiai bei, spėjama, apgaulės tikslais laikomas ir ne įmonės patalpose saugomas serveris su galimai neoficialiais buhalteriniais įrašais.

FNTT nuotr.

Atlikus kratas sulaikytas vienas iš įmonės vadovų. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas minėtam įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, tačiau teismas pagrindų suėmimui neįžvelgė, asmeniui skirtos kitos kardomosios priemonės.

Už neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – iki ketverių metų nelaisvės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Kaune ,Islandijos pl.yra garazu bendrijų ,kuriose yra vaizdo kameros,galėtų policiją susipažinti su medžiagą matytu kas vyksta.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Kaune,Islandijos pl.garažų masyvuose rasite ne tą. Nors Žaliakalnio policijos pašonėje, bet ten,požemiuose veikia kontrobanda.Viskuo kuo galima, atvažiuoja i bendrijų privacias valdas ir daro ka norį. Prekiauja milteliais,ardo pjauso masinas nesenas,issinuomave garazus,vienu žodžių baisu.

Madinga tapo

Madinga tapo  portretas
Dabar visus bandyt uzdarinet i sklepa
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių