Pereiti į pagrindinį turinį

Prekių vežimėlio prisireikė ūkyje?

2014-04-13 13:30

Viena kaunietė iš Kaunakiemio g. nusprendė, kad prekybos centro vežimėlis gali puikiai praversti ir namuose – savo pirkinius vežimėliu ji parsivežė iš netoliese esančio "Akropolio" ir pasiliko kieme.

Pranešė apie vagystę

"Moteris, gyvenanti šalia "Akropolio", pirkinius namo parsivežė "Maximos" vežimėliu ir pasiliko jį, atgal negrąžino – sėkmingai toliau naudoja kiemo reikmėms. Nufotografavau šią moteriškę vien dėl to, kad žinau, jog ji kiekvieną dieną eina į Karmelitų bažnyčią, o, štai, vagia", – piktinosi nuotraukas "Kauno dienos" redakcijai atsiuntusi kaunietė Ingrida.

"Tokių atvejų pasitaiko, tačiau jie nėra labai dažni. Pavogti vežimėlį nėra paprasta – jis gana didelis, išvežtas iš parduotuvės teritorijos iš karto atkreipia aplinkinių dėmesį. Tad dažniau vagišių taikiniu tampa mažesni – rankiniai krepšeliai pirkiniams. Dažniau vežimėliai tiesiog neatsakingai nuvežami atokiau nuo parduotuvės ir paliekami, – aiškino prekybos centro "Maxima" komunikacijos vadovė Renata Saulytė. Ji pasidžiaugė, kad yra pilietiškų žmonių, kurie praneša apie ne vietoje paliktus vežimėlius, ir pažadėjo: "Gavę informacijos apie pasisavintą mūsų vežimėlį, būtinai pranešime šalia veikiančių "Maximų" darbuotojams, ir vežimėlį pabandysime susigrąžinti."

Kviečia policiją

R.Saulytė atkreipė dėmesį, kad bandymas pasisavinti vežimėlį yra tokia pati vagystė, kaip ir kitų prekių vagystė iš parduotuvių. Jeigu apsaugos darbuotojai sučiumpa vagį, kviečiami policijos pareigūnai.

Anot atstovės, sunku tiksliai įvardyti, kas dažniausiai linkę pasisavinti prekių vežimėlius. "Pastebime, kad dažniau į juos kėsinasi skurdžiai gyvenantys asmenys – benamiai ar žmonės, ieškantys lengvo uždarbio, – priduoti į metalo supirktuves", – pasakojo R.Saulytė.

Vežimėliai yra prekybos centro turtas, todėl prieš keletą metų ir buvo nuspręsta įvesti depozito sistemą – paimti vežimėlį galima tik įdėjus monetą į vežimėlio užraktą. O atsiimti pinigus galima tik pastačius vežimėlį į vietą.

Pasiteiravus, ar parduotuvės patiria daug nuostolių dėl vežimėlių vagysčių, prekybos centrų atstovė sakė, kad nuostolių dydis priklauso nuo vežimėlio. "Jų turime skirtingų, tačiau vieno vežimėlio netektis atsieina ne mažiau nei kelis šimtus litų", – sakė R.Saulytė.

Mažiausiai vagia iš "Iki"

Kad prekių vežimėliai ir krepšeliai dingsta ir iš prekybos centrų "Norfa", patvirtino šio tinklo atstovas spaudai Darius Ryliškis.

"Nepasakyčiau, kad tai masinė problema, bet ji yra. Mažesniame mieste pavogti vežimėlį sunkiau, jeigu kam nors to ir norisi – žmonės pažįsta vieni kitus. Vežimėliai gerokai dažniau dingsta iš parduotuvių, esančių gyvenamųjų namų rajonuose", – žino D.Ryliškis. Anot jo, dažniau pasigendama pirkinių krepšelių, kuriuos nesąžiningi pirkėjai tiesiog įsideda į automobilį.

O "Iki" pirkėjai, pasirodo, yra labai sąžiningi. "Prekių vežimėlių vagysčių mūsų parduotuvėse pasitaiko itin retai. Pasitikime savo pirkėjais, todėl papildomų apsaugos priemonių tikrai netaikome. Norėdami pasiimti vėžimėlius, pirkėjai turi įmesti į vežimėlio užraktą vieno lito monetą, o grąžinus vežimėlį į vietą, jį galima pasiimti atgal. Tai praktiškai vienintelė apsaugos priemonė, kurią taikome", – aiškino prekybos centro "Iki" atstovas Andrius Petraitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų