Prieš Kauno teismą stos Europą išvažinėjęs klajoklis: viskas baigėsi nusikaltimu pakaunėje

Netrukus prieš Kauno apylinkės teismą stos nelegaliai į Lietuvą atvykęs, nors jam Olandijoje buvo suteiktas pabėgėlio statusas, Ukrainos pilietybę turintis romas, kaltinamas šią vasarą viename Zapyškio seniūnijos kaime, būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti, partrenkęs automobiliu dvylikametį, važiavusį dviračiu.

Pabėgti neleido žmonės

27-erių V. A. teismo laukia suimtas, nors jo taip pat nelegaliai į Lietuvą su mažamete dukra atsivežtos sugyventinė bei mama nusamdė jam vietoj Lietuvos valstybės skirto advokato privatų.

Kaip jau rašyta, suimti V. A. nuspręsta ne tik dar nežinant, kaip sunkiai jis sužalojo po įvykio į reanimacijos specialistų globą patekusį dvylikametį, bet ir dėl neaiškios įtariamojo asmenybės bei pragyvenimo šaltinio.

Nelaimė, po kurios dvylikametis atsidūrė Kauno klinikose, įvyko liepos 21-osios vakare – apie 21.20 val.

Pasak paskui sužalotąjį taip pat dviračiu važiavusio jo draugo, V. A. vairuotas automobilis išniro kalno posūkyje jiems priešpriešais ir netrukus jau buvo jų eismo juostoje. O dar po akimirkos jo kliudytas pirmas važiavęs draugas atsidūrė ant šio „Opel Omega“ variklio dangčio, išdauždamas jo priekinį stiklą.

Yra pagrindo įtarti, kad po šio skaudaus susidūrimo opelio vairuotojas bandė iš įvykio vietos pasišalinti – esą jam skubiai prireikė į tualetą. Bet jo planams sutrukdė į avarijos vietą subėgę sodininkai.

Buvo čia atbėgusios ir opelio vairuotojo sugyventinė bei mama, bandžiusios raminti įsiaudrinusius žmones, kad nieko baisaus čia neįvyko – esą berniukui sužalota „tik rankytė“. Nors nuvežus dvylikametį į Klinikas, konstatuotas ir rankos lūžis, ir komplikuota jos žaizda, dėl ko jis buvo skubiai operuotas. 

Klajoklių pasakos

Apsimelavo V. A. sugyventinė ir pareigūnams, teigdama, kad jis tada važiavo, jos prašymu, į degalinę – ką tik gimusiam jų kūdikiui pieno. Nors pats V. A. tada neneigė, kad prieš šį eismo įvykį gėrė su pusbroliu alų ir pritrūko cigarečių, dėl kurių, nepaisant girtumo, ir važiavo į artimiausią degalinę. O grįžtant iš šios, įvyko tai, kas įvyko.

Pirmuoju bandymu V. A. tada pripūtė į alkoholio matuoklį  1,39 promiles. Antruoju – jau 1,49, kas taip pat dar yra lengvas girtumo laipsnis. Neblaivus buvo ir jo keleivis – kaip paaiškėjo, turintis Moldavijos pilietybę, kaip ir V. A. sugyventinė.

Pareigūnams paprašius rusakalbio V. A. pateikti dokumentus, šis turėjo tik Olandijoje išduotą asmens tapatybės kortelę Ukrainos piliečio vardu. Jis teigė, kad tik prieš porą savaičių su savo šeimyna atvyko į Lietuvą maršrutiniu autobusu. Esą buvo girdėjęs, kad čia yra darbų. Be to, sugyventinė norėjo čia gimdyti, o po to jie būtų išvykę į Airiją. V. A. tikino, kad tokį sprendimą jie priėmė prieš tai kelias dienas buvę Olandijoje, kurios pareigūnai atėmė iš jo pasą ir įteikė minėtą užsienio tapatybės kortelę. V. A. teigimu, pirmoji jo stotelė Lietuvoje buvo Palanga, kur jį pasitiko jau minėtas pusbrolis, turintis Moldavijos pilietybę. Palangoje, anot A. V., jis pagal skelbimą už 500 eurų nusipirko ir automobilį „Opel Omega“, kuriuo partrenkė dvylikametį, nors niekada neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę. O dabar jis šiame pakaunės kaime, kuriame įvyko ši nelaimė, yra pigiai, anot jo, išsinuomojęs namą ir tik vakar parsivežęs į jį sugyventinę, prieš kelias dienas vienoje iš Kauno ligoninių jam pagimdžiusią sūnų.

Melo kojos trumpos

Tačiau ikiteisminį tyrimą atlikusiems teisėsaugininkams pavyko išsiaiškinti, kad gavęs pabėgėlio statusą Olandijoje, vėliau V. A. dar buvo nuvykęs ir į Vokietiją, kurios kažkodėl nepaminėjo. O po to per Lenkiją atvykęs į Lietuvą ir čia nedirbęs nė dienos.

Kauno apylinkės teismui leidus V. A. suimti, jis su savo advokatu buvo apskundęs šį sprendimą Kauno apygardos teismui. Tačiau šio į minėtą skundą sugulusios gražbylystės apie žmogaus teises ir laisves taip pat neįtikino. Ir skundas buvo atmestas.

Tada V. A., vos ne puldamas ant kelių, žadėjo, nelaukdamas teismo, atlyginti nukentėjusiojo mamai padarytą žalą, tačiau lig šiol nepervedė jai nė cento. Nors iki šiol ji nėra pareiškusi jam jokio ieškinio, tačiau ketina tai padaryti prieš teismui atverčiant šią bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teist parazita chochola su tom sukom ,,sugyventinem,,

teist parazita chochola su tom sukom ,,sugyventinem,, portretas
is moldovos kartu su grybauskaite , sikmonyte , ir bilotaite kuriu deka sie ukru parazitai bludina girti po lietuva ir zudo lietuvos vaikus ... priedo dar ir gabena tuntais tuos parazitus , y lietuva...

Vot tep.

Vot tep. portretas
Tokių bus dar šimtai, briuselinės vertybės atsiskleis visu gražumu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių