Prieš paauglę galimai smurtavusi girta globėja – jau teisme

Rugsėjį garsiai suskambęs aliarmas dėl globėjos galimo smurto prieš septyniolikmetę globotinę virto į ikiteisiminį tyrimą, o vėliau į incidento Kaišiadorių rajone aplinkybes ėmė gilintis ir teismas. 

„Šiuo metu ši byla jau perduota nagrinėti teismui. Prieš teismą stos globėja, jai įteiktas kaltinimas“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė. 

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai praėjusių metų rugsėjo pabaigoje gavę skubų iškvietimą vidurnaktį nurodytu adresu sulėkusios tarnybos rado 55-erių globėją, kuriai nustatytas 1,23 prom. girtumas.

Pirminiais tarnybų duomenimis, 17-metė galėjo būti mušta laidu, jai galimai praskelta galva. Ugniagesiai pareigūnams padėjo patekti į pastatą. Jame pareigūnai sulaikė moterį, galimai smurtavusią prieš nepilnametę globotinę.

Moteris buvo uždaryta į areštinę, vėliau jai pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, ir ji buvo paleista su pasižadėjimu neišvykti.

I. Bočkienė turimais duomenimis, apklausos metu globėja savo kaltės nepripažino, o nepilnametė, apklausta po savaitės pas ikiteisminio tyrimo teisėją, atsisakė prieš globėją duoti parodymus.

„Konflikto priežastis aiškinamės, vyksta tyrimas, renkama informacija apie galimai anksčiau buvusius konfliktus ir jų priežastis tarp globėjos ir mergaitės“, – tuomet sakė I. Bočkienė.

Prieš teismą stos globėja, jai įteiktas kaltinimas.

Vaiko teisių apsaugos skyrius kreipėsi į teismą dėl mergaitės paėmimo iš šeimos.

Nepilnametė pas minėtą globėją augo nuo dvejų metukų. Į policiją ir vaiko teisių apsaugos specialistus iki tol buvo kreipusis pati globotoja dėl bendravimo su mergaite sunkumų.

„Po pokalbio tiek su globėja, tiek su globojama mergaite, buvo nustatinėjamas grėsmės vaikui lygis, tačiau grėsmė nenustatyta“, – sakė Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vija Kudzienė.

Kitą kartą po globotojos signalo dėl paauglės elgesio, jau buvo nustatytas pirmasis grėsmės vaikui lygis ir mergaitė apgyvendinta VšĮ Paparčių šv. Juozapo šeimos namuose. „Rugsėjo mėnesio pradžioje mergaitė susitaikė su globėja ir pareiškė norą grįžti gyventi pas ją“, – tęsė V. Kudzienė.

Naujesnių duomenų apie nepilnametės poziciją globėjos atžvilgiu neturime. Taip pat neturime informacijos, ar jai jau paskirti nauji globėjai, ar nepasikeitė jos pozicija globėjos atžvilgiu ir vis dar tebėra nusprendusi neduoti prieš ją parodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Abi geros gegutės.Abi geria.Bet žinant Kaišiadorių teismus ir valdininkus globėja išsisuks.

Kazin kiek padoriu seimu?

Kazin kiek padoriu seimu? portretas
Dristų prisiimti atsakomybę už nepažįstamų genų ir, greičiausiai, alkoholio ar narkotikų pažeistų tėvų vaikus???? O kiek tokių vaikų buvo vaikų namuose? Sugalvojo strategiją vaiknamius panaikinti, tai dabar kiša bet kam tuos beveik nepataisomai sužalotus vaikus. Jie niekada globejų nemylės ir visuomet šiaušis prieš juos, ypač paauglystėje. Ir šiaip, tokie vaikai nori keršyti visam pasauliui.. gal reiktų sterilizuoti narkomanes?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių