Prokuratūra vėl kreipėsi į teismą dėl G. Filipavičiaus suėmimo pratęsimo

Prokuratūra siekia, kad vaiko pagrobimu įtariamas Gediminas Filipavičius toliau būtų laikomas suimtas – Kauno apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama, kad suėmimas šiam įtariamajam būtų pratęstas dar 3 mėnesiams.

Ar patenkinti prokuratūros prašymą, Kauno apygardos teismas spręs uždarame teismo posėdyje pirmadienį, Eltai pranešė teismo atstovė Milda Kryžė.

Jeigu teismas patenkins prokuratūros prašymą, įtariamasis už grotų bus laikomas iki sausio pradžios – iš viso metus, tiek laiko praėjo nuo jo galimai įvykdyto nusikaltimo.

42 metų vyras buvo sulaikytas sausį, teismas netrukus jam skyrė suėmimą, jo terminas  pratęsiamas kas tris mėnesius.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kurios paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas  pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Nenorėjau grobti, netyčia.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Vasarį į Kauno apylinkės teismą dėl kitos bylos atvežtas G. Filipavičius teigė pagrobti mergaitės Kaune nenorėjęs.

„Nenorėjau grobti, netyčia“, – tada sakė G. Filipavičius.

Vyras, paklaustas, ar mažametė prašė ją paleisti, teigė, kad mergaitė to prašė, bet esą „buvo sudėtinga“ situacija ir jis negalėjo jos paleisti, nors norėjo.

„Sudėtinga situacija buvo, daug žmonių aplink buvo“, – kalbėjo G. Filipavičius.

Prokuratūra nekomentuoja bylos tyrimo eigos ir kada byla pasieks teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Keista kodel apskritai taip nutylima apie pedofilus, juk dabar yra susidare ju klanai ir tyliai prisivilioja vaikus is vienisu skurdziai gyvenanciu mamu ir tuos vaikus isnaudoja. Kaiminysteje matydavom kaip atvaziuoja vyriskis vakarais keleta valandu pabuna ir isvaziuoja, kaimyne juokais pasake mes zinom ka jus darote tai daugiau jo niekas nemate o per savaite dingo ir mama su vaiku. Stebekite visada aplinka ir pastebekite tokius dalykus, nes tokia tyla yra nebereikalo islaikoma kad visa tai galetu toliau testis. Saugokite ne tik savo bet ir kitu vaikus, sunku pagalvoti ka tenka jiems istverti..

Po velniais,

Po velniais, portretas
tas išgama išsityčiojo iš vaiko, o dabar prokuratūra tyčiojasi-metus laiko paprasčiausią bylą teismui negali perduoti. Velniop tokius tyrėjus ir tokius prokurorus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių