Pereiti į pagrindinį turinį

Savo vaikų nužudymu įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams

2016-01-03 07:15
BNS inf.

Dėl dviejų savo vaikų nužudymo prisipažįstantis Aurelijus B. sekmadienį atvežtas į  Kauno miesto apylinkės teismą. Jis leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams. 

Teisme įtariamasis nesislėpė nuo žurnalistų kamerų ir fotoaparatų, tačiau į klausimus atsakinėjo tik galvos purtymu arba linksėjimu. Iš jų galima buvo suprasti, kad vyras nusikaltimo nesigaili. 

„Kauno apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir skyrė įtariamajam kardomąją priemonę - suėmimą trims mėnesiams“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jolanta Petraitytė.

Vyrui pateikti įtarimai dėl itin žiauraus mažamečių bejėgiškos būklės savo šeimos narių nužudymo ir nesunkaus savo sugyventinės sveikatos sutrikdymo.

Pasak prokurorės, vyras savo kaltę pripažįsta, tačiau motyvų nenurodo.

„Savo kaltę jis pripažįsta pilnai, aiškina aplinkybes, tačiau motyvų tikslių nurodyti negali“, – kalbėjo ji.

J.Petraitytės teigimu, greičiausiai vyrui bus paskirta medicininė ekspertizė.

„Dėl jo psichinės būklės turės pasisakyti specialistai“, – sakė prokurorė.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs A.B., įtariama, į šulinį įmetė du savo mažamečius vaikus, kurie žuvo.

Policijos duomenimis, buitinio konflikto metu smurtaudamas vyras privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų - dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę - sumetė į kieme esantį šulinį.

Sulaikytas vyras nusikaltimo metu buvo blaivus, tačiau vietiniai gyventojai žiniasklaidai pasakojo, kad jis dažnai gerdavo ir smurtaudavo prieš namiškius.

Įtariama, kad anksčiau 1 kartą teistas ir 5 kartus administracine tvarka baustas vyras gali turėti sveikatos problemų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų