R. Jakščio paauglių tvirkinimo byla: apklausti du nukentėjusieji

Kauno apylinkės teismas trečiadienį iš esmės pradėjo nagrinėti nepilnamečių tvirkinimu kaltinamo jaunimo mentoriaus Remigijaus Jakščio bylą, apklausė du nukentėjusiuosius.

„Šiandien teisiamojo posėdžio metu buvo pradėtas įrodymų tyrimas, prokurorė paskelbė kaltinamąjį aktą, buvo apklausti du nukentėjusieji iš trijų“, – BNS nurodė laikinai teismo pirmininko funkcijas atliekanti jo pavaduotoja Virginija Melienė.

„Teismas iki pietų posėdžiavo ir pasibaigus suplanuotam darbo laikui paskelbė pertrauką iki lapkričio 8 dienos“, – pažymėjo ji.

Kitame teisiamajame posėdyje numatyta apklausti likusį vieną nukentėjusįjį ir kviesti tris liudytojus. Iš viso byloje planuojama apklausti dešimt liudytojų.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Pasak V. Melienės, kaltinamasis pareiškė, kad parodymus duos vėliau.

„Kadangi bylos nagrinėjimas nėra viešas, dėl kaltinamojo parodymų komentarų kol kas neteiksime“, – sakė pirmininko pavaduotoja, paklausus, ar R. Jakštys pagarsinus kaltinamąjį aktą pripažino kaltę.

Kaltinamojo advokatas Aloyzas Kruopys BNS savo kliento pozicijos taip pat nekomentavo.

Kadangi bylos nagrinėjimas nėra viešas, dėl kaltinamojo parodymų komentarų kol kas neteiksime.

„Neturiu įgaliojimų komentuoti. (...) Čia tokia specifinė byla yra, jos retai būna komentuojamos, šiuo atveju irgi nebus komentuojama“, – kalbėjo gynėjas.

Du kartus dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų teistas ir šiuo metu kalintis R. Jakštys yra kaltinamas trijų jaunesnių negu 16 metų asmenų tvirkinimu.

Šiuos nusikaltimus jaunimo mentorius bei moksleivių kelionių į užsienį organizatorius kaltinamas padaręs nuo 2018 iki 2020 metų užsienyje ir Lietuvoje. Ikiteisminio tyrimo metu kaltės vyras nepripažino.

R. Jakštys jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius. Nustačius, kad nusikaltimų metu nebuvo recidyvistas, Kauno apygardos teismas balandį įkalinimą jam sušvelnino septyniais mėnesiais, iki pustrečių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smolskus užlipęs ant scenos vaikus mokė čiulpti

Smolskus užlipęs ant scenos vaikus mokė čiulpti portretas
Ir ką? Kas nors jį stabdė?

cha ... a lia teismai niekaip neatsikalba su pedofilais

cha ... a lia teismai niekaip neatsikalba su pedofilais portretas
su vienu jau metai kalbasi , santykiauja ,.... kita po pokalbiu su ,,,teismais,,,, isleidzia paatostogaut y Italija , po to vel kvieciasi pedofilus intymiam pokalbiuj y teisma , manau ir vieni ir kiti vienodo lygio slykstynes, kuriuos reiketu visus,, choru,,susemus vienodai teist.

Tpfu

Tpfu portretas
Tvirkino nepilnamečius - su antrankiais, užingridas bartoševičius prievartavo mažamečius - atostogauja Italijoje, o teisme dalyvauja tik per nuotolį. Turbūt plikam puspročiui, kai tas ims šaudyti rusišką miziką besiklausančius, dar medalį su renta paskirs?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių