R. Reklaičiui nuskambėjo šeštasis nuosprendis ne jo naudai

Finansinių machinacijų virtuozu vadinamas Robertas Reklaitis nuteistas šeštą kartą. Šįkart sau nepalankų nuosprendį jis išgirdo teismui nusprendus, kad jis suklastojo tėvų parašus ant laidavimo dokumentų paskolai imti.

Dėl senaties R.Reklaitis nuteistas ketveriems metams lygtinai, bausmę atidedant trejiems metams. Jis liks laisvėje, tačiau privalės sumokėti likusią dalį negrąžintos paskolos – daugiau nei 105 tūkst. eurų. Likusi suma ir palūkanos sumokėtos.

2007 m. bendrovė "Reklamos medžiagos" iš SEB banko paėmė 115 tūkst. eurų paskolą apyvartinėms lėšoms. Bankas paskolą suteikė turėdamas neva laiduojant R.Reklaičio tėvams – įkeistas jų gyvenamasis namas Aukštadvaryje.

„Specialistai nustatė, kad parašai – ne R.Reklaičio tėvų. Tą tvirtina ir patys tėvai“, – teigė nuosprendį skaitęs teisėjas Arūnas Purvainis. Lengvinančios aplinkybės yra tos, kad dokumentai klastoti tam, jog bendrovė tik gautų kreditą. Byloje neužfiksuota duomenų, kad jis imtas ketinant pasisavinti ir negrąžinti.

„Siūlome kritiškai įvertinti savo elgesį ir daugiau nusikaltimų nedaryti“, – siūlė teismas. Kitaip teismas neturės kitos išeities, kaip tik R.Reklaitį pasiųsti už grotų.

Per 20 dienų nuosprendį dar galima apskųsti.

Nepaisant šio švelnaus nuosprendžio R.Reklaitis dar turės minti teismų slenksčius.  Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti R.Reklaičiui, o Kauno apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla R. Reklaičio atžvilgiu. Virš jo galvos kabo ir su juo susijusių bendrovių milijoninės skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
tokius nieksus sodinti be gailescio nes jie pelnosi is vargsu zmoniu isidarbina ir dirba o nuzmokescio negauna kol kantrybe truksta ir iseina tai vadinasi vagyste nes gi jis juos apvagia

idomu

idomu portretas
idomu kiek ir ka reikes apgaut kad surinkt tokias babkes

Not

Not portretas
Kokia gėda... gaila šeimos...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių