„Rigveda“ – ir FNTT akiratyje

Vieno iš lyderiaujančių vairavimo mokymo centrų Lietuvoje, kaip save pristato pati bendrovė "Rigveda", veikla sudomino ne tik Konkurencijos, bet ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT).

Konkurencijos tarnyba dar prieš metus buvo nusprendusi, kad Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacija (LVMA) bei 26 vairavimo mokyklos, tarp jų ir "Rigveda", sudarė kartelinį susitarimą, pakelti vairavimo kursų kainas Vilniuje, Kaune ir Jurbarke. Už tai tarnyba skyrė nemenkų baudų.

Šis sprendimas buvo apskųstas, tačiau trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad Konkurencijos taryba pagrįstai nubaudė vairavimo mokyklas ir LVMA už kartelinius susitarimus. Teismas mano, kad taryba skyrė adekvačias baudas: nuo 1 500 iki 129 300 eurų, iš viso – 574 400 eurus.

Konkurencijos taryba atkreipia dėmesį, kad teismas akcentavo, jog  padaryta vienas iš pavojingiausių konkurencijos teisės pažeidimų, kurie daro žalą šalies ekonomikai, o atsakomybė kyla visiems susitarimo dalyviams, nepaisant to, ar jie ėmėsi aktyvių veiksmų.

Teismai yra aiškinę, teigiama tarybos pranešime, kad net ir pasyvus įmonės dalyvavimas susitikimuose, per kuriuos sudaryti antikonkurencinio tikslo siekiantys susitarimai, ir neprieštaravimas jiems laikytinas bendrininkavimu, dėl kurio gali kilti atsakomybė, nes nebylus pritarimas neteisėtai iniciatyvai skatina tęsti pažeidimą.

VAAT sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

FNTT savo tyrimą, kuriame taip pat figūruoja "Rigvedos" pavadinimas, tebevykdo.

Tyrimą kuruojanti Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Alma Markvaldienė įvardijo, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 222 str. 1 d., tai yra dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. BK nurodoma, kad "tas, kas apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą arba paslėpė, sunaikino ar sugadino apskaitos dokumentus, jeigu dėl to negalima visiškai ar iš dalies nustatyti asmens veiklos, jo turto, nuosavo kapitalo ar įsipareigojimų dydžio ar struktūros, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų".

Anot A.Markvaldienės, šioje tyrimo stadijoje įtarimai dar niekam nėra pareikšti. "Ikiteisminiame tyrime atliekami būtini veiksmai nusikalstamos veikos požymiams atskleisti arba paneigti ir yra paskirta užduotis atlikti objektų tyrimą, kurios išvada dar nėra gauta", – dėstė prokurorė.

Pasitikslinome, ar tyrimas vyksta tik dėl bendrovės "Rigveda" veiklos. Duomenys šiuo klausimu neskelbtini. Prokurorė teigė negalinti atskleisti ir to, kokios sumos galimai "Rigveda" neįtraukė į apskaitą bei už kurį laikotarpį, o taip pat kiek mokesčių galimai nesumokėjo bendrovė.

Bendrovės pozicijos A.Markvaldienė taip pat neatskleidė, tačiau teigė, kad bendrovės vadovai "noriai bendradarbiauja su teisėsauga".

Bendrovės "Rigveda" atstovų komentarų nesulaukėme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;)

;) portretas
Tai vat Rigveda išožino visas mokyklas, galvojo visus nubauduos, o patys išsisuks tai vat atsisuko lazda kitu galu :)

fntt

fntt portretas
sekmes pestynesr o laimes tarnyba, valstybes biudzetas pasipildys .. nusleptais mokesciais

Dita

Dita portretas
Kam jo tokio reikia? ogi konkurentams. Straipsnis visiskas pilstymas is tuscio i kiaura, "Papuolė į FNTT akirati" bet daugiau jokiu faktu..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių