Romainiuose nudurto vyro sesuo pasidalijo jautriu laišku: aiškėja daugiau detalių

  • Teksto dydis:

Liepos viduryje Romainiuose įvykęs kraupus nusikaltimas, kai prie parduotuvės „Aibė“ buvo nudurtas jaunas vyras, sukrėtė daugelį. Praėjus beveik trims mėnesiams po 29-erių vyro mirties, jo sesuo Gabrielė Gineikaitė pasidalijo jautriu laišku.

Moteris portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad laišką rašė brolio vardu, nes jis dabar jau nieko negali pasakyti.

„Žudikui bus atlyginta teisme, o šis draugas toliau sau gyvena įprastą gyvenimą. Tai nėra teisinga“, – sakė nužudytojo sesuo G. Gineikaitė.

Kaunietė pastebi, kad lemtingą naktį kartu su jos nužudytu broliu buvęs draugas gailisi ir sunkią akimirką šeimai pareiškė užuojautą. „Tačiau tai nepanaikina atsakomybės“, –  atviravo drabužių dizainerė G. Gineikaitė. Ji „Laišką draugui“ viešai paskelbė savo feisbuko paskyroje.

„Svarbiausia gyvenime man buvo santykiai – su šeima, kolegomis, draugais. Su šeima esame sujungti kraujo ryšiu, kolegos mūsų gyvenimuose atsiranda susiklosčius neišvengiamoms aplinkybėms, o štai draugus niekieno neverčiami susirandame ir pasirenkame patys. Būtent draugai yra tie žmones, šalia kurių mūsų niekas nelaiko – su jais esame kartu tik dėl didelio noro ir pastangų. Todėl būti geru draugu yra vienas didžiausių įvertinimų. Visada stengiausi būti geru draugu. Ir tokiu buvau iki pat pabaigos. BUVAU. IKI PABAIGOS. O savo pabaigą pasitikau vienas ant betoninio šaligatvio. Be draugo, kurį gindamas gavau lemtingą dūrį peiliu“, – taip laišką pradeda nužudytojo sesuo G. Gineikaitė.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Moteris rašo, kad jos brolis girdėjo svetimų žmonių balsus, kurie iškvietė pagalbą. „Girdėjau, kaip jie sakė medikams, kad mane greičiausiai partrenkė automobilis. Bet apie kokį automobilį jie kalbėjo?! Gi gulėjau su durtine žaizda, kurią reikia užspausti, kad mirtinai nenukraujuočiau...Nekaltinu tų žmonių, nekaltinu gydytojų – jie negalėjo žinoti, o ir iš visų jėgų stengėsi man padėti. Bet mano draugas žinojo! Mielas drauge, kodėl vietoje to, kad sustabdytum kraujavimą ir suteiktum teisingą informaciją medikams, tu pabėgai? Kodėl palikęs mane vieną – pasimetusį ir išsigandusį – nuskubėjai pas mano besilaukiančią sesę, nerišliai pasakei apie situaciją ir palikai ją vieną?“, – laiške klausia moteris.

G. Gineikaitė neslepia – būdama nėščia ir ištikta šoko jos sesuo turėjo pati atvažiuoti ir pamatyti brolį, kraujuojantį ant gatvės. „Kaip manai, ką ji galėjo padaryti? Atsakysiu – nieko, nes jau paprasčiausiai buvo per vėlu. Ji tik sėdėjo netoliese ir bejėgiškai stebėjo, kaip gęsta mano gyvybė. O tu tuo metu lakstei ieškodamas pagalbos... Pagalbos ne man, o sau... Prašydamas kito žmogaus prisiimti atsakomybę. Taip pat melavai pareigūnams, kad tavęs šalia manęs nebuvo. Bet kaip galėjo nebūti – gi tu pirmas ir užkabinai tą besišlapinantį gyvulį, kurio kailį vėliau bandei išsaugoti!“, – jautriame laiške, kuris buvo paviešintas antradienio popietę, rašė dizainerė. 

„Vis dar guliu ant šaligatvio. Fone girdžiu tėvų maldas. Skausmo jau nejaučiu, bet ir jėgų kovoti daugiau nebeturiu. Mirti nenoriu, bet ta kraujo bala, kurioje guliu, – per didelė, kad likčiau gyvas, – pasakoja moteris. – Kodėl taip nutiko, mielas drauge? Kodėl nedavei man šanso išgyventi? Gindamas tave, ištiesiau pagalbos ranką. O kodėl tu neištiesei savosios tam, kad užspaustum mano kraujuojančią žaizdą? Reikėjo tik tiek...Gal dabar bučiau gyvas“, – G. Gineikaitė teigia, kad jos brolis turėjo daug planų ir svajonių, o dabar liko tik sudaužytos širdys ir gyvenimai.

„Man jau neskauda, tik čia – viršuje – šalta ir tamsu. Nuolat lyja, o lietaus lašai labai sūrūs, nes jie iš mano šeimos ašarų. Galbūt tai likimas, dabar jau nebesvarbu. Prašau tik vieno – nebeapgaudinėk nei savęs, nei kitų. Tokiu būdu paskutinį kartą ištiesk man savo ranką, kaip aš ištiesiau savąją“, – į draugą, kuris lemtingą naktį matė nelaimę, kreipėsi kaunietė.

Portalas primena, kad žiaurus nusikaltimas įvyko vėlų liepos 17-osios vakarą. Pirminiais duomenimis, nukentėjusysis su draugu ėjo pro parduotuvę „Aibė“ ir susitiko galimai neblaivų nepažįstamąjį, kuris šlapinosi viešoje vietoje.

Dėl to su juo sukonfliktavus, viešosios tvarkos pažeidėjas griebėsi peilio. Nukentėjusiajam juo buvo pataikyta į koją bei galimai į širdies plotą. Į įvykio vietą atskubėjus policijai bei greitosios medikams, sužeistasis jau buvo be sąmonės ir dėl nukraujavimo ištiktas gilaus šoko. Jį dar bandyta apie pusvalandį gaivinti. Deja, visos medikų pastangos buvo bergždžios.

Kaip jau buvo rašyta, 35-erių įtariamąjį tyčiniu nužudymu leista suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Jau dešimt kartų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje už įvairius nusikaltimus teistas įtariamas 29-erių metų kauniečio žudikas buvo sulaikytas savo namuose Vilijampolėje praėjus daugiau nei parai po tragiško įvykio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Nei vienas zmogus nera apsaugotas nuo nelaimingo atsitikimo.Bet kada nutinka neprognozuojami ivykiai .Ziaurus ir nepateisinami ....Norisi kaukti kaip ir visada ar jau nebeturi jaunuoliai jokio gailescio ir rankose turedami peili ...Niekada nedaryk to ko neniretumei kad darytu kiti .geriau duoti beprociams kelia ...

Ponia

Ponia portretas
Pritariu 1kam uzkabinti neblaivius 2 kazkur rase kad vyko mustynes kur pradejo tas jaunuolis kur buvo padurtas ir liudininkai sake 3juk niekad nereik kabintis patiems juk tie alkoholikai narkomanai neprognozuojami Gaila jaunuolio -per kvailuma zuti nes uzkabino Aplamai baisu kas dedasi kaune

Jane

Jane portretas
Sliudryte ziauriai gerai laikos .net slykstu skaityt tokius komentarus.kaip nieko nezino kas kaip buvo o tam drauguj lai ant sazines guli galejo isgelbeti.bet klaida padare ir medikai.taip kad patilekit.priemuom parduotuve priekom dar kas jai zmogus pamist norejo blt.blt juokas jima.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių