Pereiti į pagrindinį turinį

Vaiką išniekinęs sadistas prašo teismo malonės

2015-09-23 08:16

Sveiku protu nesuvokiamu nusikaltimu kaltinamą kaunietį R.P. pasiūlyta įkalinti devyneriems metams, nes jis prisipažįsta, gailisi ir yra dar neteistas.   

Slėpė veidą

Kaip jau rašyta, šis 25-erių metų kaunietis kaltinamas tyčia, pasinaudojęs bejėgiška pusantrų metų mažylio būkle ir kankindamas, sunkiai sutrikdęs jo sveikatą.

Nukentėjusysis – buvusios R.P. sugyventinės sūnus, kuriam jis davė savo pavardę. Berniuko artimųjų laukia dar vienas teismų maratonas, norint ją iš mažylio atimti. O kol kas bendra su nukentėjusiuoju pavardė tarnauja R.P. kaip skydas, apsaugantis jį nuo viešumo.  

Stojęs prieš Kauno apygardos teismą, R.P., kaip įmanydamas, slėpė veidą nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų. O kai liepiamas teisėjo pagaliau nusiėmė gobtuvą, po kuriuo slėpėsi, paaiškėjo, kad jis vos tramdo ašaras. Tik neaišku, ar iš baimės, ar iš gėdos.

To dar neregėjo

Mažylį gelbėję Kauno klinikų medikai prisipažino, kad taip sužaloto vaiko dar nebuvo regėję. Vos šešis kilogramus svėrusį pusantrų metų berniuką greitosios medikai atvežė jiems pernai liepą. Buvo tik valandų klausimas, ar pavyks mažąjį pacientą išgelbėti – paaiškėjo, kad sužaloti ne tik kai kurie jo vidaus organai, bet ir prasidėjęs pavojingas uždegimas.

Nelaimėlio motina teisinosi norėjusi anksčiau parodyti akyse blogstantį sūnų medikams, bet sugyventinis R.P. neleido.

Mažylį operavusiems chirurgams konstatavus, kad jis galėjo būti seksualiai prievartautas ir ne kartą, nes žarnyne aptikti ir jau užgiję seni randai, R.P. tapo vieninteliu įtariamuoju. Būtent jam sugyventinė palikdavo vaiką, kai išsirengdavo į parduotuvę.

Neužteko duomenų

Ikiteisminio tyrimo metu R.P. prisipažino sužalojęs mažylį. Tačiau neigė, kad tai padarė siekdamas lytinio pasitenkinimo.

Tą patį jis pakartojo ir teisme. Pagal nerišlią R.P., iš kurio teko pešte pešti parodymus, versiją, „užknisus“ mažylio verksmui, jis sugrūdo vaikui į išangę pagalį.

Paskyrus sadistui psichiatrinę-psichologinę ekspertizę, konstatuota, kad jis – pakaltinamas, nors nuo vaikystės turi neįgalumą, susijusį su protiniu atsilikimu ir yra pripažintas darbingu tik 15 proc. 

Tragedijos, įvykusios sugyventinių namuose Prienų rajone, aplinkybės nagrinėtos už uždarų durų. Dėl tos pačios priežasties – siekiant apsaugoti mažylio interesus, neskelbtina ir konkretesnė įvykio vieta bei teisiamojo duomenys.

Pateikti solidūs ieškiniai

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta ir mažylio motina, kuriai tenka slaugyti sunkiai sužalotą sūnų ir nuolat vežioti jį pas medikus. Iš R.P. prašoma po 100 tūkst. eurų moralinio atlygio ir mažyliui, ir jo motinai. 

Valstybinė ligonių kasa už berniuko gydymo etapą iki pirmojo teismo posėdžio pateikė R.P. beveik septynių tūkstančių eurų ieškinį. Nors sunku pasakyti, kiek dar mažyliui, kuris gimė visiškai sveikas, prireiks operacijų.

Suteikus teisę į paskutinį žodį, R.P. atsiprašė ir buvusios sugyventinės, ir jos tėvo. Ir prašė teismo jo pasigailėti, skiriant švelnesnę bausmę.

Nuosprendis – po savaitės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų