Pereiti į pagrindinį turinį

Sadisto aukos išpažintis šokiravo

2015-10-15 08:30

"Maniau, kad neišgyvensiu, – prisipažino už sukrečiantį sadizmą teisiamo Andriaus Kalasiūno auka, jos pačios teigimu, atlaikiusi apie 200 smūgių ir spyrių. – Tačiau, pamačiusi tolumoje policijos švyturėlius, iš paskutiniųjų kėliausi ir nušliaužiau iki automobilio."

Andrius Kalasiūnas
Andrius Kalasiūnas / Tomo Raginos nuotr.

"Maniau, kad neišgyvensiu, – prisipažino už sukrečiantį sadizmą teisiamo Andriaus Kalasiūno auka, jos pačios teigimu, atlaikiusi apie 200 smūgių ir spyrių. – Tačiau, pamačiusi tolumoje policijos švyturėlius, iš paskutiniųjų kėliausi ir nušliaužiau iki automobilio."

Sapnuoja košmarus

Dramatišką naktį išgyvenusios vienos Kauno finansų įmonės buhalterės apklausa Kauno apygardos teisme, nagrinėjančiame pasikėsinimo nužudyti ją itin žiauriai bylą, truko daugiau kaip dvi valandas.

Nukentėjusioji vėl turėjo iš naujo išgyventi praėjusios liepos košmarą, kurį sapnuoja iki šiol. Jau nekalbant apie tai, kad po egzekucijos, kurią jai tada surengė buvęs draugas, iki šiol blogai girdi viena ausimi, nes buvo trūkęs šios būgnelis, ir pradėjo bijoti žmonių.

Patvirtinusi visas į A.Kalasiūnui pateiktą kaltinimą sudėtas jo elgesio tą atmintiną pernykštės liepos 20-osios naktį baisybes, apie kurias "Kauno diena" jau rašė, 25-erių nukentėjusioji pateikė naujų sukrečiančių šio išpuolio detalių.

"Kai A.Kalasiūnas nusivežė mane prie kažkokių garažų ir ištraukęs laukan pradėjo spardyti, jau nebegalėjau atsikelti. Nes prieš tai jis buvo išmetęs mane iš važiuojančio automobilio, dėl to jau nebegalėjau nulaikyti galvos. Vėliau medikai konstatavo kaukolės pamato lūžį. Maniau jau viskas – Andrius šaukė: "Arba tu keliesi ir vežu į mišką, arba užmušu čia – neturiu ko prarasti!" – pasakojo buvusi teisiamojo mergina, prašanti iš jo 30 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Grasino ir anksčiau

Pasak nukentėjusiosios, kai viltis išgyventi jau buvo beužgęstanti, ji pamatė artėjančius policijos švyturėlius. Sužvėrėjęs jos kankintojas pastarųjų nepastebėjo.

"Todėl kėliausi iš paskutiniųjų ir, A.Kalasiūno liepiama, sėdau prie jo automobilio vairo, remdamasi sužalota galva į stiklą. Kai prie mūsų pribėgo policija, jau buvau visai be jėgų ir iškritau iš automobilio", – teigė teisiamojo auka.

Prieš tai A.Kalasiūnas, kurį ji prieš kelias savaites buvo palikusi, bandė išstumti ją iš važiuojančio automobilio. "Apie dešimt kartų", – patikslino teisme nukentėjusioji. Automobilį vairavęs kaltinamojo pasikėsinimu nužudyti draugas vis spėdavo pristabdyti. Tačiau užsispyręs A.Kalasiūnas vis tiek pasiekė savo.

Buvusi teisiamojo mergina teigė jį palikusi po poros mėnesių gyvenimo kartu. Nusibodo A.Kalasiūno agresijos priepuoliai, kuriuos sukeldavo aklas niekuo nepagrįstas pavydas.

Kantrybės taurę perpildė kelionė į Lenkiją, kai teisiamasis ėmė grasinti paliksiąs ją šios šalies miškuose. Anot nukentėjusiosios, tik ašaromis ir maldavimais pavyko jį perkalbėti to nedaryti.

Ne kartą atleido

Grįžusi į Lietuvą buvusi A.Kalasiūno mergina nusprendė jį palikti. Juolab kad prieš tai šis jau buvo pakėlęs prieš ją ranką – Trakų festivalyje. Bet tada ji padarė klaidą, kai pasakė policijai, kad smurtautojui atleidžia.

Deja, vėliau vėl pasielgė taip pat – kai ją persekiojęs A.Kalasiūnas užblokavo savo automobiliu BMW kelią jos "VW Golf", jėga ištraukė iš automobilio, sumušė ir pasisavino jos mobiliojo ryšio telefoną. Tai įvyko daugiabučio, kuriame gyvena nukentėjusioji, kieme. Ir tada šis taip pat greičiausiai siautėjo iš pavydo, nes, pagrobęs buvusios draugės telefoną, vėliau ištrynė jos anketą interneto svetainėje "Ieškok" ir visą jos susirašinėjimą su kitais vaikinais.

Po šio išpuolio nukentėjusioji taip pat kreipėsi į policiją. Tik šį kartą – į Kauno Dainavos policijos komisariatą. Tačiau pareigūnams pasiteiravus, ar ji nori, kad A.Kalasiūnas būtų sulaikytas, tada reikės rašyti visai kitokį pareiškimą, ir vėl šio pasigailėjo. O kitą dieną šis jos vos nenužudė.

Dar vienas priepuolis

Tą lemtingą naktį nukentėjusioji pateko į buvusio savo vaikino spąstus prie pat namų.

Iš pradžių jai su drauge leidžiant laiką mieste kažkas pradūrė jos automobilio padangą. Tada ji susipažino su vaikinu, pasiūliusiu savo pagalbą. Tačiau šiam nepavyko įgyvendinti gerų savo ketinimų. Tada jis pasiūlė parvežti automobilio savininkę ir šios draugę namo.

"Pakeliui į mano namus, jau išleidus draugę, ėmė įnirtingai skambėti to vaikino telefonas. Tačiau jis neatsiliepė. Tada suskambo mano telefonas. Numeris buvo nepažįstamas. Atsiliepus, kažkokia mergina paprašė perduoti telefoną naujajam mano pažįstamui, pavadinusi jį vardu. Girdėjau, kai su juo kalbėjęs vyriškis grasino peršauti jam kojas", – pasakojo A.Kalasiūno persekiota nukentėjusioji.

Vis dėlto merginos gelbėtojas nepabūgo ir parvežė ją namo. Netrukus kieme pasirodė ir A.Kalasiūno BMW. Supratusi, kuo tai gali baigtis, nukentėjusioji teigė skubėjusi perspėti ją parvežusį vaikiną, kad šis kuo greičiau pasišalintų. Šiam pavyko tai padaryti važiuojant bordiūrais. O ji pateko į A.Kalasiūno spąstus.

Neišlaikė liudininkų nervai

Pasak nukentėjusiosios, teisiamojo BMW vairavęs jo draugas ir automobilyje buvusi nepažįstama mergina dar bandė A.Kalasiūną, kuris žvėrėjo akyse, raminti.

Tačiau šis nekreipė į tai jokio dėmesio. Ir liepė savo draugui važiuoti į mišką arba prie vandens. Sakė, kad turi bagažinėje kažkokį sunkų daiktą, su kuriuo ją nuskandins.

 

Po to prašė prie BMW vairo sėdinčio draugo peilio. Šiam atsisakius jį duoti, nusitvėrė atsuktuvą, kuriuo iš pradžių dar aršiai besipriešinusiai aukai porą kartų perbrėžė kaklą.

Galiausiai ne savo noru šios egzekucijos liudininkais tapę nepažįstama mergina ir BMW vairavęs A.Kalasiūno draugas, neišlaikius nervams, pabėgo. Pastarasis – kai teisiamasis, galų gale išstūmęs nukentėjusiąją iš automobilio ir privėręs jos pečius siekiančius plaukus durelėmis, liepė draugui važiuoti, ketindamas taip vilkti savo auką grindiniu.

Būtent tada iš įvykio vietos pasišalinęs A.Kalasiūno draugas ir surinko policijos telefono numerį. O šios patruliai suskubo laiku.

Pasiųstojo į nokdauną kerštas

Ilgiausiai savo klausimais nukentėjusiąją teisme kankino kaltinamasis pasikėsinimu ją nužudyti.

Demonstratyviai kreipdamasis į buvusią savo auką "jūs", A.Kalasiūnas leido sau užduoti net tokius ciniškus klausimus: "O kas jums trukdė pasišalinti iš automobilio?"

Teisiamasis priminė buvusiai savo merginai, kad atveždavo jai kasdien į darbą pietus. Į tai ši atsakė, kad dėl to jai buvo gėda prieš bendradarbius. Nes jis tai darydavęs prievarta – jai to nenorint.

Sukti ir bandantys sumenkinti auką buvo ir kiti A.Kalasiūno klausimai. Kol galiausiai vienas iš teisėjų kolegijos narių neištvėrė: "Gal grįžkite prie to, kuo esate kaltinamas!" Netrukus paaiškėjo, ko siekia teisiamasis. Pasikartojus kolegijos narių pastaboms dėl jo užduodamų klausimų, A.Kalasiūnas iššovė: "Aš taip mylėjau šį žmogų, kad net negaliu užduoti jam klausimų..."

Šis teismo posėdis prasidėjo kaltinamojo pasiuntimu į nokdauną. Teismas patenkino civilinius ieškinius jam pateikusios nukentėjusiosios prašymą laikinai apriboti A.Kalasiūno teises į jo daugiau kaip 30 tūkst. eurų vertės turtą. Ir atmetė pastarojo prašymą grąžinti sulaikymo metu iš jo paimtus 1314 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų