Kaltinamieji automobilio Šančiuose susprogdinimu prisipažino keršiję už draugo nužudymą

Teismui perduota baudžiamoji byla dėl automobilio „VW Golf“ susprogdinimo Aukštuosiuose Šančiuose vieną šiųmečio sausio naktį. Svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu kaltinami du kauniečiai, kurie prisipažino keršiję už draugo nužudymą prieš daugiau kaip septynerius metus toje pačioje Medvėgalio gatvėje, už ką buvo teisiami du šio automobilio savininkės broliai, tačiau nuteistas tik vienas. Jis tebekali, o tas, kuris paliktas laisvėje, jų duomenimis, naudojosi šiuo automobiliu.

Kaip pranešė prokuratūra, kaltinamieji ne tik prisipažįsta, bet ir gailisi.

Jiems inkriminuojamą nusikaltimą jie įvykdė 2022-ųjų sausio 24-osios naktį, įmesdami į minėtą automobilį, stovėjusį prie Medvėgalio gatvės penkiaaukščio, kuriame gyvena jo savininkė, „F4“ klasės pramoninės gamybos pirotechnikos gaminį, kurį prieš 2021-ųjų Kalėdas nusipirko internete.

Kaip jau rašyta, automobilis buvo deformuotas, sumaitotas jo salonas. Tačiau žmonės nenukentėjo.

„VW Golf“ savininkė S.Š. jai padarytą turtinę žalą įvertino 7 tūkst. eurų.

Šiuo nusikaltimu, portalo kauno.diena.lt duomenimis, kaltinamiems 27-erių metų Deividui K. bei 24-erių Mantui T., pagal pareikštą kaltinimą, gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Abu jie – jau teisti, tačiau – ne Lietuvoje, bet užsienyje. Kurjeriu dirbantis Deividas K. – Austrijoje ir Nyderlandų Karalystėje. Bedarbis Mantas T. – Vokietijoje.

Justinos Lasauskaitės nuotr. 

Kaltinamųjų draugas, kuriam buvo devyniolika, buvo nušautas per konfliktą toje pačioje Medvėgalio gatvėje 2015-ųjų gegužę. Už šį nusikaltimą vyresnysis susprogdinto „VW Golf“ savininkės brolis 2020-ųjų balandį Kauno apygardos teismo buvo nuteistas septyniolikos metų laisvės atėmimo bausme, tačiau Apeliacinis teismas vėliau ją sumažino iki penkiolikos metų. O jaunesnysis brolis, kuris šio tragiškai pasibaigusio incidento fone tik trenkė į veidą vienam iš nušautojo draugų,  buvo pripažintas kaltu tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir paliktas laisvėje, skiriant tik jos apribojimą.

Keršytojų byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nulis

Nulis portretas
Papultu man uzmusciau plaktuku ji ir jo teva.

Vietinis

Vietinis portretas
Nebūtu labai jau didelis nuostolis Lietuvai, jei kartu su auto ir tą laisvėje paliktą žmogžudį būtu "paleidę į dausas". Kita vertus, kaip visada, jokiai "kontorai" neįdomu iš kur pas banditėlį pinigai ant auto.

Paf

Paf portretas
Pričiom mašina? Reikėjo ta pedalą užlenkt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių