Savaitės lakstūnas: 30-metis su „Volkswagen“ magistralėje lėkė 175 km/val. greičiu

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai sausio 31 – vasario 6 dienomis tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuota 318 greičio viršijimo atvejų.

Pasak Kauno policijos, savaitės lakstūnas fiksuotas praėjusį penktadienį, vasario 4 d., apie 14.30 val. Kauno r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Automobilis „Volkswagen“, vairuojamas 30-mečio vyro, vietoje nustatyto maksimalaus 110 km/val. greičio lėkė 175 km/val. greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Nuo penktadienio iki šeštadienio pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kauno mieste bei Kauno ir Jonavos rajonuose patikrinta daugiau nei 2 tūkst. transporto priemonių.

Penktadienį apie 20.20 val. Kaune, Linkuvos ir M. Mažvydo g. sankryžoje, šios policinės priemonės metu išaiškinta ir automobilį „Ford Fiesta“ vairavusi neblaivi moteris (g. 1983 m.). Policijos pareigūnams sustabdžius minėtą automobilį ir patikrinus vairuotojo pažymėjimą, vairuotoja pripažino, kad prieš valandą buvo išgėrusi taurę vyno. Vairuotojai nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,02 prom. Už tokį pasivažinėjimą moteriai taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šeštadienį ir sekmadienį išaiškinta dar po vieną neblaivų vairuotoją (0,52 prom. ir 1,04 prom.).

Savaitgalį fiksuoti ir kiti KET pažeidimai: penki vairuotojai prie automobilio vairo sėdo neturėdami teisės vairuoti transporto priemonių, vairavo privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą transporto priemonę, vairavo neužsisegę saugos diržo, vairuodami naudojosi mobiliuoju telefonu ir t.t.

Šį savaitgalį, kaip ir praėjusį, leidžiant oro sąlygoms, pareigūnai prevenciškai Kauno bei Jonavos rajonuose ir vėl patruliavo su naujais policijos keturračiais. Pažeidimų fiksuota nebuvo.

Kauno policijos nuotr.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė tris neblaivius automobilių vairuotojus. Taip pat išaiškino dvylika asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha, Cha

Cha, Cha portretas
argi važinėja tokiu greičiu šitos lupenos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių