Seniavos kapinių išniekinimas: manoma, kad vandalų automobilis įamžintas

Šokiruojantį incidentą Seniavos kapinėse tiriantys pareigūnai pakartotinai prašo pilietiškų kauniečių pagalbos. Yra pagrindo įtarti, kad kapinių vandalas ar vandalai, vartydami automobiliu paminklus, galėjo ir susižaloti. Neatmetama, kad po to jiems palikti įvykio vietą galėjo padėti ir kitas automobilis.

Vienas kartas nemelavo?

Deja, tik po šokiruojančio praėjusio penktadienio Seniavos kapinių darbininkų radinio viešai pradėta kalbėti ir apie jų prieigose vykdavusias jaunimo orgijas. Esą prie kapinių esančioje automobilių aikštelėje vakarais mėgsta rinktis jaunimėlis, kuris ne tik čia smaginasi su savo automobiliais, rengdamas šonaslydžio varžybas, bet ir triukšmauja, vartodamas alkoholį.

Apie tai, kad po savaitgalio ši nuošali vieta būna nusėta tuščiomis skardinėmis bei tokiais pačiais alkoholio buteliais, jau nelinkęs slėpti ir Seniavos kapinių vedėjas Marijus Tulauskas. Beje, pastarojo pastebėjimu, po praėjusio savaitgalio jau to, atrodo, nebuvo. Galimai kapinių vandalai nusprendė laikinai lįsti į pogrindį.

Dar nėra to buvę!

Kaip jau rašyta, po to, kas buvo konstatuota praėjusio penktadienio – vasario 14-osios rytą, į Seniavos kapines skubiai iškviesta policija. „Dar nėra to buvę!“ – radęs išverstą šią amžiną kauniečių poilsio vietą juosiančią tvorą ties kapinių administracijos pastatu ir išgriautus dviejų kapaviečių paminklus, portalui kauno.diena.lt teigė M.Tulauskas.

Iškalbingas įrašas

„Šį kraupų vaizdą 3-ajame kvartale, kuriame laidojimai prasidėjo vos atidarius kapines, pirmieji pastebėjo mūsų darbininkai. Penktadienio ryte – dar prieš aštuonias“, – pasakojo kapinių vedėjas, akcentavęs, kad iki išniekintų kapaviečių driekėsi automobilio vėžės, o tarp paminklų nuolaužų mėtėsi jo dalys. Buvo kliudytas ir šalia augantis medis. Kelių gaidelio skrydį per kapines sustabdė tik apgriautos dviejų šeimų kapavietės.

M.Tulauskui kreipųsis į šalia kapinių gyvenančius žmones, šie esą tikino nieko įtartino negirdėję. Tačiau, sutiko peržiūrėti ant savo namo įrengtos vaizdo kameros įrašus. Juose užfiksuotas galimo įtariamojo automobilis, minėtoje aikštelėje šalia kapinių ketvirtadienio vakare, apie 21.30 val., provokavęs nedidukės šviesios spalvos savo transporto priemonės slydimą. Netrukus jis dingsta toje vietoje, ties kuria penktadienio ryte aptikta išgriauta kapinių tvora bei suniokotos dvi šalia jos esančios kapavietės. 

Šis įrašas perduotas policijai. Šiandien jis išplatintas žiniasklaidai, pakartotinai prašant pilietiškos visuomenės pagalbos. Ypač apeliuojant į įrašo pabaigoje pro įvykio vietą praeinančią, pirminiais duomenimis, jauną moterį ar jos aplinką. Ši svarbi liudytoja, greičiausiai, tuo metu grįžo į netoliese esančius savo namus.

 

 

Automobilio markė jau žinoma?

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės, dėl šio eismo įvykio jų Kelių policijos valdyba pradėjo administracinę teiseną. O tikslinant įvykio aplinkybes – pagal vaizdo stebėjimo kameros įrašus, nustatyta, kad vasario 13-ąją, apie 21.30 val., į Seniavos kapinių tvorą galėjo įvažiuoti ir iš įvykio vietos pasišalinti šviesios spalvos galimai „Audi“ markės automobilis.

Skelbdama pirmadienį savo telefonus – (8 700) 64485 arba (8 700) 64490, kuriais laukė mačiusiųjų šį eismo įvykį ar turinčių kitos tyrimui reikšmingos informacijos, skambučių, pareigūnai prašė visuomenės pagalbos. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, jos nesulaukė, dėl ko pakartotinai apeliuoja į galimų tiesioginių ar netiesioginių šio neeilinio įvykio liudytojų pilietiškumą. Papildomai nurodoma, kad informaciją galima suteikti ir šiuo elektroninio pašto adresu – rasa.baltaseviciene@policija.lt. O minėto galimai "Audi" pasišalinimo iš įvykio vietos kryptis - Seniavos plentas ir Aleksotas.

Kapaviečių savininkai nustatyti

Kaip jau rašyta, vienos suniokotos kapavietės savininkui kapinių vedėjui pavyko prisiskambinti dar tą pačią vasario 14-ąją. Atsiliepusįjį, beje, pertvarkiusį kapavietę vos pernai, išgirsta žinia labai sujaudino.

M.Tulausko žiniomis, jis taip pat parašė policijai pareiškimą dėl šio įvykio.

Deja, prisiskambinti antrosios suniokotos kapavietės savininkui nepavyko. Todėl buvo nuspręsta jam išsiųsti registruotą laišką.

Tačiau, kitą dieną paaiškėjo, kad šis asmuo – jau miręs. Į kapines, pamačiusi suniokotos savo giminės kapavietės nuotraukas internete, atvyko jo sesuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Paciam seniavos kaime šestadieni kazkas sugebejo zmogaus tvora isverst

Aha

Aha portretas
Ratuoti benamiai siaubia ne tik kapines. Siaučia anie visur, kur tik užsigeidę, ir šiukšlių kalnus palieka, bet jų bausti niekas net nebando. Kartais "už aplinkos teršimą" nubaudžiami žmonės, kurių teritorijas jaunimėlis apšiukšlino, bet tik ne pats jaunimėlis! Nenustebsiu, jei už tų pusgalvių pasilinksminimus kapinių vadovybė nubausta bus...

Aleksoto gyventojas

Aleksoto gyventojas portretas
Kol buvo duobeta aikstele nebuvo nesamoniu, kai tik savivaldybe isasfaltavo ta graziaja aikste ir tulikus pastate, taip ir prasidejo, ten istisai juodos vezes budavo po nakties. P.S. as irgi esu megejas padriftint, bet su protu ir tam skirtose vietose, bet tik jau ne prie kapu, o kapu vedejui reiktu ir ta savo trobele parestauruoti, nes ziauriai jau ji baisi o kai i vidu uzeini tai tik senovine "ASLA" dvelkia, BARDAKAS APLINKUI, TVARKYKIS PONAITI!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių