Šiemet Kauno apskrities keliuose žuvo mažiau žmonių nei pernai, bet sužeistųjų padaugėjo

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 11 eismo dalyvių (pernai iki spalio pabaigos – 20), dar 568 žmonės keliuose buvo sužeisti (pernai – 532), pirmadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Praėjusią savaitę Kauno pareigūnai toliau tikrino, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę apskrities keliuose mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais buvo užfiksuota 411 greičio viršijimo atvejų.

„Savaitės lakstūnas“ paaiškėjo šeštadienį apie 13.40 val., kuomet magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, kelio ruože, kur leidžiamas maksimalus 90 km/val. greitis, automobilis BMW važiavo 152 km/val. greičiu. Vairuotojui (g. 1991 m.) surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Policijos atstovų teigimu, visą savaitgalį pareigūnai Kauno mieste ir rajone, taip pat Kėdainių rajone vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitokiems KET pažeidimams išaiškinti.

Patikrinus apie 4,7 tūkst. transporto priemonių, nustatyta keturiolika neblaivių vairuotojų, visiems jiems fiksuotas lengvas girtumo laipsnis. Tarp tokių pažeidėjų – ir trys krovininių transporto priemonių vairuotojai, taip pat vienas, kuris neblaivus prie automobilio vairo sėdo pakartotinai, neturėdamas teisės vairuoti, kai ši už pažeidimus jau buvo atimta.

Taip pat išaiškinta ir dešimt asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Fiksuoti ir kiti KET pažeidimai, kai buvo vairuojamas privaloma tvarka neįregistruotas automobilis arba transporto priemonė su pasibaigusiu valstybinių numerio ženklų galiojimo laiku. Visais atvejais surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė penkiolika neblaivių asmenų, vairavusių automobilius. Pareigūnų akiratin sekmadienį Kauno r. Ringaudų kaime pateko ir vienas dviratininkas (g. 1965 m.) – jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,44 promilės).


Šiame straipsnyje: eismo nelaimėavarija LTžuvo pėsčiasissužeisti žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių