Pereiti į pagrindinį turinį

Šilainiškius šiurpina nepilnamečių gaujos: aiškėja, kas yra šie paaugliai

2019-12-18 12:06

Pirmadienį Šilainiuose esanti kavinė „Laluna“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip paauglys, įbėgęs į kavinę, įžūliai nugvelbė taupyklę. Žmonės netruko atpažinti jaunuolius – esą tai paaugliai, kurie iš globos namų yra perkelti į butus. Apie tai, kad po vagystės kavinėje buvo sulaikytas ir vienas būtent šios įstaigos auklėtinis, portalui kauno.diena.lt patvirtino pareigūnai. 

„Facebook“ nuotr.

Portalui Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad pirmadienį apie 16.49 val. buvo gautas pranešimas dėl vagystės minėtoje kavinėje. Nuvykę į įvykio vietą pareigūnai sulaikė tris nepilnamečius asmenis. 

Trečiadienio rytą policijos atstovė patikslino, kad du paaugliai buvo perduoti tėvams, vienas – globos įstaigai. Verta paminėti, kad Kaune nebelikus vaikų globos namų, jų gyventojai buvo perkelti į atskirus butus, kuriuose gyvena prižiūrimi socialinių darbuotojų. Tokių butų visame Kaune yra trylika.

Oj, žinau aš juos... Mano buto langą apmėtė purvu. Iš pradžių nesupratau, kas vyksta.

Siūlo vaikams labiau padėti

Portalo žurnalistai susisiekė su Kauno savivaldybės vaikų globos namų direktorė Elena Trimoniene ir paklausė, ką direktorė mano apie šilainiškių skundus dėl vaikų globos namų auklėtinių elgesio.

„Man ši situacija nėra žinoma. Bet buvo kitas įvykis, kai skambino gyventojai. Mes nuvažiavome į tą rajoną, bet ten nebuvo nė vieno mūsų vaiko. O gyventojai rėkė, kad čia atkelti vaikai iš globos namų ir siautėja ne pirmą dieną. Aš pasiūliau tiems žmonėms kviesti policiją, nes turite įrodymų, kad tie vaikai užpuldinėja. Bet jie atsisakė. Vadinasi, jeigu būtų vaikų namų vaikas, jie sutiktų kviesti, bet tuo atveju jie nenorėjo turėti su vaikų tėvais reikalų“, – mintis dėstė vaikų globos namų direktorė.

„Facebook“ nuotr.

„Tegul jie kviečia pareigūnus ir pradeda ikiteisminį tyrimą. Jeigu tame tarpe būtų mūsų vaikas, tokiu atveju visi vienodai turi atsakyti. Mes tuos vaikus žlugdom: yra daug gerų, puikių vaikų, kurie mokosi ir stengiasi. Visuomenė turi keisti požiūrį. Artėja šventės, susikaupimo metas, norėčiau palinkėti, kad mes į vaikus žiūrėtume iš geros pusės ir jiems padėtume. Visi vaikai yra geri“, – teigė E. Trimonienė.

Gyventojai įbauginti

Kiek kitokią nuomonę apie šiuos jaunuolius išsakė šilainiškiai, kurie sureagavo į jau minėtos apvogtos kavinės įrašą feisbuke. Gyventojai teigė, kad yra įbauginti.

Socialiniai darbuotojai juos prižiūri dieną, naktį lieka socialinių darbuotojų padėjėjai. Jie vieni niekada nebūna palikti.

Oj, žinau aš juos... Mano buto langą apmėtė purvu. Iš pradžių nesupratau, kas vyksta... Girdžiu, kažkas į langą trankosi... O jau vakaras buvo, buvau užsitraukusi roletus“, – piktinosi viena internautė.

Kavinės vadybininkė portalui kauno.diena.lt sakė, kad sulaukė ir vienos moters skambučio – ji taip pat skundėsi siautėjančiais paaugliais. „Viena mama skambino ir sakė, kad bijo vaikus vienus išleisti į mokyklą, eina jų pasitikti, nes vaikų daiktus atiminėja tiesiog iš rankų. Kažkas sakė, kad net daržoves vagia“, – šiurpią kasdienybę apibūdino kavinės darbuotoja.

Ar anksčiau Šilainių gyventojai yra kreipęsi į policiją dėl siautėjančių paauglių?„Pareigūnai sulaukia panašaus pobūdžio informacijos, Santakos policijos komisariate yra atliekamų ikiteisminių tyrimų, kuriuose figūruoja nepilnamečiai asmenys. Ne visada asmenys kreipiasi, bet mes raginame visuomet tai daryti“, – situaciją komentavo O. Vaitkevičienė.

Ne visada asmenys kreipiasi, todėl pareigūnai ragina visuomet kreiptis į policijos pareigūnus.

Nors šilainiškiai ir skundžiasi paauglių elgesiu, E. Trimonienė sakosi apie tai informacijos neturinti. „Tik tas vienintelis kartas, kai skambino gyventojas. Mes nuvykom ir niekas ten nepasitvirtino. Pasirodo, buvo tik emocijų banga“, – situaciją komentavo direktorė.

„Socialiniai darbuotojai juos prižiūri dieną, naktį lieka socialinių darbuotojų padėjėjai. Jie vieni niekada nebūna palikti“, – apie vaikų priežiūrą pasakojo pašnekovė.

Žurnalistai, praėjus dar kelioms valandoms, nusprendė dar kartą susisiekti su vaikų namų globos direktore ir įsitikinti, ar ji vis dar nebuvo informuota apie tai, kad vienas iš sulaikytų paauglių yra iš globos įstaigos. Tačiau moteris dar kartą patvirtino, kad jokios informacijos apie tai neturi.

Trečiadienio popietę apvogtos kavinės feisbuko paskyroje atsirado įrašas, kuriame piliečiai, kurie nukentėjo nuo paauglių, raginami netylėti.

„Dėmesio!!!! Pasirodo viešumas veikia!!! Visi, kas esate nukentėję nuo šių vaikų, policija prašo rašyti pareiškimus! Kuo daugiau jų bus, tuo geriau!! Visi, kurie esate nukentėję, galite skambinti tyrėjai numeriu +37070060669“, – rašoma socialiniame tinklalapyje.

Būkite aktyvūs ir galbūt Šilainiuose bus vaikščioti saugiau jums ir jūsų vaikams.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad apie siautėjančias mažamečių gaujas jau kalbėta 2018-ųjų rugsėjį. Tuomet į žurnalistus kreipėsi verslininkai, kurie teigė, kas globos namuose gyvenę vaikai, patekę į kitokią aplinką, tapo sunkiai suvaldomi. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų