Šilainius šiurpinęs nuogalius – sudėtingesnė problema, nei iš pradžių manyta

Kauno apylinkės teismas per savaitę priėmė dvi nutartis dėl įtariamojo prieš kelis mėnesius surengus sveiku protu nesuvokiamą išpuolį Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje.

Situacija – neeilinė

Pirmiausia dar trims mėnesiams buvo pratęstas šio JAV piliečio suėmimas. O po savaitės – priėmus dar vieną nutartį, jis skubiai išvežtas iš Kauno tardymo izoliatoriaus į saugesnę, pagal galimai jo turimus sveikatos sutrikimus įstaigą.

Išsprendę šį klausimą, ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio mažamečių prievartavimo atliekantys teisėsaugininkai dabar ieško tinkamiausio teisinio šios situacijos įvertinimo. O ji – sudėtinga, nes reikia spręsti klausimą dėl psichinės šio jauno vyro būklės. Įvertinti, ar jis gali atsakyti už savo veiksmus.

Bet kokiu atveju sprendimą jo atžvilgiu turės priimti Lietuvos teismai. Viliamasi, kad galbūt pavyks pradėti šį procesą jau po kelių mėnesių.

Portalas kauno.diena.lt rašė, kad 29-erių metų JAV pilietis buvo sulaikytas pernai gruodžio 9-ąją, apie 14 val., Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje nuogas. Pirminis pranešimas, kas ten vyksta, kurį tada užregistravo policija, buvo isteriškas moters šauksmas, kad Šilainiuose trys maniakai, vienas iš kurių – visiškai nuogas, o kitas – ginkluotas lazda, bando grobti vaikus ir grūsti juos į bagažinę.

Vidurdienio išpuolis

Policijos patruliai buvo įvykio vietoje jau po 3 min. Tada ir paaiškėjo, kad esą sulaikyto nuogaliaus bendrininkai yra į mažamečių pagalbos šauksmą atbėgę du vyrai. Vienas jų, pirminiais duomenimis, buvo nusitvėręs lazdą.

Nukentėjusiomis per šį neeilinį išpuolį yra pripažintos dvi mažametės. Nors tuo metu pavėsinėje, prie kurios artėjo nuogai išsirengęs įtariamasis, buvo trys devynerių ir dešimties metų mergaitės. Į nuogalių jos reagavo skirtingai. Galiausiai viena jų atsidūrė įtariamojo rankose. Ir šis, pirminiais duomenimis, ją pakėlęs, bandė bučiuoti bei liesti rankomis tam tikras mažametės kūno vietas.

Priešpilnio šešėlis

Sulaikius nuogalių konstatuota, kad jis – blaivus. Tačiau, tądien kalendoriaus lapelis skelbė, kad netrukus baigsis priešpilnis. Remiantis greitosios medicinos pagalbos darbuotojų patirtimi, būtent paskutinės šios mėnulio fazės dienos yra kur kas pavojingesnės už pilnatį. Nes per jas dažniausiai įvyksta kur kas sunkiau, negu per pilnatį, prognozuojami tam tikrų sveikatos problemų turinčių asmenų išsišokimai.

Keistokai šis jaunas vyras elgėsi ir atsidūręs teisėsaugos rankose. Kaip jau rašyta, atvežtas po dviejų dienų po sulaikymo į teismą, kurio prašyta suimti jį trims mėnesiams, šis anglakalbis žiniasklaidai teigė, kad jį kažkas apnuodijo. Ir jis labai gailisi dėl to, kas po to atsitiko.

Atvyko į Kauną studijuoti

Ikiteisminį tyrimą atliekantys teisėsaugininkai netruko išsiaiškinti, ką šis Šilainių gyventojus šokiravęs užsienietis iki tol veikė Kaune.

Pirminiais duomenimis, prieš trejus ketverius metus jis atvyko į matematikos studijas Vytauto Didžiojo universitete. Bet pernelyg pasinėrė į studentiško gyvenimo linksmybes ir laiko mokslams nebeliko.

Po tokios įvykių eigos jis į JAV negrįžo – pasiliko Kaune, kur buvo susiradęs draugę.

Išsiaiškinta, kad bylon sugulusių įvykių metu jis nuomojosi butą netoli Tado Ivanausko progimnazijos. Tačiau tuo metu jau gyveno šiame bute vienas, nes draugė, pamačiusi, kokių galimai sveikatos problemų jis turi, jį paliko.

Duomenų, kad įtariamasis tuo metu būtų kur nors dirbęs, nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai kas

Kai kas portretas
Ne problema, o benzodiazepinai su alkoholiu.

Na tu

Na tu portretas
Asile,kas jam turi padeti jai jis daro nusikaltima,tau lope labai kas padetu jai taip Amerikoj padarytum,sestum minimum kokia desim metu uz tokius darbus kause tu.

anonimas

anonimas portretas
Nuogos moters įrašą paviešinęs policininkas neteko darbo,o nuogo vyro net spauda platina ir jokiu diskusijų problemų viešintojam.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių