Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalistas iš balos išlipo sausas

2015-06-23 12:27

Kauno apylinkės teismas patikėjo Nigerijos piliečio, pažeidusio viešąją tvarką Kauno senamiesčio naktiniame klube, atgaila ir atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės.

Kauno apylinkės teismas patikėjo Nigerijos piliečio, pažeidusio viešąją tvarką Kauno senamiesčio naktiniame klube, atgaila ir atleido jį nuo baudžiamosios atsakomybės.

Antradienį paskelbtame Kauno apylinkės teismo teisėjos Živilės Bliūdžiuvienės nuosprendyje teigiama, kad Jeremiah Adeyinka Ajisope atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės, susitaikius su nukentėjusiais asmenimis.

Kaip jau rašyta, tokią šios bylos, kurią kaltinamasis bandė paversti rasistiniu skandalu, baigtį pasiūlė prokurorė. Incidento, įvykusio birželio 6-osios paryčiais studentų iš užsienio pamėgtame Kauno klube, atomazga atitiko visus tokios bylos baigties reikalavimus: kaltinamasis – neteistas, gailisi dėl to, ką padarė, o nukentėjusieji nepareiškė jam jokių pretenzijų ir sutinka taikytis. Nors tai, greičiau, tik oficiali jų pozicija.

Švedijos pilietė, kuriai pirmą kartą matytas J.A.Ajisope siūlė su juo permiegoti, o atsisakius ėmė smurtauti, teigė nebenorinti daugiau jo matyti, dėl to neturi ir jokių pretenzijų. Nagrinėjant bylą teisme, nukentėjusioji nedalyvavo. O ją gynęs klubo apsauginis, nors ir nelabai noriai, nurašė įvykusį incidentą savo darbo specifikai. Jam J.A.Ajisope trenkė į veidą po to, kai apsauginis atplėšė šį A.Stulginskio universiteto šeštakursį nuo mušamos merginos. Ji, anot  22 metų kaltinamojo, gavo per veidą už tai, kad jis, būdamas neblaivus ir be akinių, kuriuos pamiršo automobilyje, supainiojo ją su savo drauge, su kuria buvo atėjęs į klubą. 

Prieš nuosprendžio paskelbimą akivaizdžiai jaudinęsis, tačiau, išgirdęs teismo verdiktą, lengviau atsipūtęs J.A.Ajisope buvo linkęs viską nurašyti Dievo malonei. Tik toks buvo jo komentaras po nuosprendžio.

Tačiau panašu, kad jis nieko iš šios istorijos nepasimokė, nes ir vėl piktinosi, kodėl ja taip domisi žiniasklaida, neva besikišanti į jo asmeninį gyvenimą.

Iki nuosprendžio, kuris dar per 20 dienų gali būti apskųstas, įsigaliojimo J.A.Ajisope, kuris ir toliau lieka neteistu, palikta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

Pažeminta švedė prašė teismo įpareigoti savo skriaudiką daugiau nesilankyti jos pamėgtame klube. Tačiau skelbiant nuosprendį šis įpareigojimas nenuskambėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų