Skerdynės Rotušės aikštėje: demaskuoti vaizdo kamerų, įtariamieji patys atvyko į policiją

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai nustatė įtariamuosius surengus paskutinį rugsėjo savaitgalį Rotušės aikštėje skerdynes. Jie atpažinti pagal vaizdo kamerų įrašus.

Kaip jau rašyta, rugsėjo 25-osios paryčiais į Kauno klinikas, kaip buvo teigiama policijos suvestinėse, atvyko trys jauni vyrai su durtiniais sužalojimais. Tačiau apie tai buvo pranešta tik po paros. Greičiausiai dėl to, kad laukta, kol du skubiai operuoti nukentėjusieji atsigaus po narkozės. O trečiasis, suteikus jam pirmąją pagalbą, iš Klinikų pabėgo.

Nukentėjusiųjų amžius – 25-eri, 26-eri ir 38-eri metai. Du iš jų – Pravieniškių gyventojai. Trečias – iš Rumšiškių.

Tačiau šis mįslingas incidentas, kurio tyrimui iš pradžių buvo mestos ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pajėgos, įvyko Kaune – Rotušės aikštėje. Ne per toliausiai paties Rotušės pastato.

Patys nukentėjusieji pasakoti, kas įvyko, nelabai linkę. Esą dėl girtumo neatsimena. Tačiau jie neigia buvę tąnakt kuriame nors iš Kauno barų. Tikina, kad tik vėžinosi po Kauną automobiliu, kurį vairavo blaivus jų draugas, ir tuo pačiu užsuko į Rotušės aikštę. Po patirtų sužalojimų minėtas draugas nuvežė juos ir į Kauno klinikas, kur sunkiausiai nukentėjusiajam buvo konstatuotas plaučio pradūrimas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą, kai sužaloti du ar daugiau asmenų arba tai padaryta kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, arba dėl chuliganiškų ar savanaudiškų paskatų, kaip ir siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą ar išreikšti neapykantą dėl seksualinės orientacijos, tautybės, įsitikinimų ar pažiūrų ir pan., numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Pagrindinis, remiantis vaizdo įrašais, įtariamasis nukentėjusiųjų sužalojimu po trijų savaičių į policiją atėjo pats. Tačiau šis 33-ejų metų kaunietis neigė mosikavęs tąnakt peiliu. Jis tikino turėjęs tik buto raktą, kuriuo gal ir galėjo ką nors sužaloti.

Pagal šio policijos svečio versiją, į konfliktą, pasibaigusį trijų oponentų sužalojimu, jis pateko paskutiniu momentu – kai, išėjęs neblaivus iš kavinės, pamatė du savo draugus, kurie bėgo nuo kelių šiuos besivejančių asmenų. Ir jis bandė visus išskirti, tačiau gavo smūgį ir pats. Galiausiai po susistumdymo, peraugusio į muštynes, jų dalyviai ir taip išsiskirstė.

Tačiau už šį policijos svečią, kuriam pareikštas įtarimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, kalba ir jo biografija. Dar būdamas šešiolikos, jis dalyvavo apiplėšime, tačiau buvo teismo atleistas nuo atsakomybės už šį, kaip nepilnametis. O po metų jau buvo teisiamas du kartus – už pasikėsinimą įvykdyti vagystę ir viešosios tvarkos pažeidimą. Dar po metų – ir vėl už plėšimą, dėl ko atsidūrė Pravieniškėse. 2015-aisiais jis pagal ekstradiciją buvo perduotas Vokietijai. Dėl ko, kuo tai baigėsi ir, kada jis iš ten grįžo, neaišku. Tačiau 2014-ųjų pabaigoje Vokietijoje, įtariant brangių automobilių vagysčių organizavimu, buvo sulaikyti ir du Kamuolinių lyderiai.

Duomenų, kad šis kaunietis, kaip ir nukentėjusieji, būtų siejami su nusikalstamomis grupuotėmis, pareigūnai neturi.

Ne per seniausiai pats į policiją atėjo dar vienas įtariamasis rugsėjo 25-osios išpuoliu Rotušės aikštėje. Šis 36-erių metų kaunietis – taip pat teistas. Ir jis pasakojo tą patį, kaip ir jo draugas. Tik buvo linkęs šį papildyti tuo, kad bėgo nuo persekiotojų, nes nenorėjo su jais konfliktuoti. Nepaisant to, kad šis policijos svečias teigė, kad yra negeriantis ir sportuojantis, o į šį incidentą pateko esą po tuo metu Lietuvoje vykusio pasaulio salės futbolo čempionato rezultatų aptarimo, jam taip pat pareikštas įtarimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
Jeigu buvo SKERDYNĖS , tai parduotuvėse turėtų pasirodyti kraujo dešrų .

ALGIS

ALGIS portretas
Pravieniškiečiams , blogiausiu atveju , teks pakesti tik namą , į valdišką su pilnu apranavimu ., nesuprantu , jeigu užsimanei pasidaužyti snukius , kam naudoti peilius , gruzinai sakytų tai ''PODLYJE ŠAKALY'' .

V,L

V,L portretas
SKERDYNES -- gal Kauno diena galetu rast tinkamesni apibudinima??????
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių