Pereiti į pagrindinį turinį

Smurtautojo ašaros teisėjos nesugraudino

2015-06-26 09:32
A. Kalasiūnas
A. Kalasiūnas / Tomo Raginos nuotr.

Kauno apygardos teismas penktadienį trims mėnesiams pratęsė Andriaus Kalasiūno, kaltinamo pasikėsinimu itin žiauriai nužudyti savo buvusią merginą, suėmimą.

Teisėjos Svetlanos Jurgaitienės nesugraudino šio 30-mečio kauniečio ašaros, kaip jam sunku už grotų tarp asocialių asmenų ir kaip tai kenkia jo sveikatai bei mėginimai įrodyti, kad jo pagalbos reikia nesantuokinei dukrai bei neįgaliai motinai.

Kaip jau rašyta, Darbo biržoje registruoto A.Kalasiūno surengta egzekucija jį palikti po pusantrų metų draugystės nusprendusiai vienos Kauno buhalterinės įmonės darbuotojai pašiurpino net šilto ir šalto mačiusius teisėsaugininkus. Vieną pernykštės liepos vakarą ji buvo pagrobta iš Dainavos mikrorajono daugiabučio, kuriame gyvena, kiemo ir jėga įgrūsta į A.Kalasiūno motinos vardu registruotą juodą BMW, vežiota juo gerą valandą, kol buvo išvaduota policijos patrulių, ant kurių rankų prarado sąmonę.

Pareigūnams apie šiai 24-erių metų kaunietei surengtą šiurpią egzekuciją pranešė jos liudytoju prieš savo valią tapęs A.Kalasiūno draugas, sėdėjęs tą vakarą prie BMW vairo, nes jo savininkas buvo neblaivus. A. Kalasiūno draugui neišlaikė nervai, kai pagrobtoji pradėta mėtyti iš važiuojančio automobilio bei, privėrus jos plaukus BMW durimis, ketinta vilkti auką grindiniu.

Prieš kelis mėnesius A.Kalasiūnas jau buvo ištrūkęs į laisvę. Nutartį sušvelninti jam skirtą kardomąją priemonę buvo priėmęs Apeliacinis teismas. Ir jau kitą dieną buvusi A.Kalasiūno mergina, kurią pavyko ištraukti iš mirties nasrų, pasijuto sekama bei prasidėjo kiti mįslingi įvykiai: kiaušiniais buvo apmėtytas jos kambario langas, apgadinti automobilio ratai ir pan.

Po šių iškalbingų įvykių kreiptasi į teismą dėl pakartotinio A.Kalasiūno suėmimo, bet jis, atėjęs į šio klausimo svarstymą Kauno apygardos teisme, skelbiant nutartį, kuria vėl buvo siunčiamas už grotų, nepasirodė. Nors ši paskelbta tik po pusvalandžio pertraukos.

Anot liudytojų, draugo automobilis, į kurį įsėdo sprunkantis A.Kalasiūnas, taip skubėjo palikti Kauno apygardos teismo prieigas, kad net kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui. Bėglys buvo sulaikytas tik po mėnesio slėpynių. Teisėsaugininkams pavyko A.Kalasiūną pergudrauti, kai jis bandė nusipirkti mažiau negu jo juodas BMW į akis krentantį automobilį. A.Kalasiūnas pateko į pareigūnų spąstus, kai išėjo iš išsinuomoto buto, kuriame slėpėsi, susitikti su automobilio pardavėju.

Ikiteisminio tyrimo metu A.Kalasiūnas neneigė, kad buvo susipykęs su buvusia mergina. Tačiau, pagal jo versiją, jiedu tik apsistumdė.

Vien už pasikėsinimą nužudyti itin žiauriai A.Kalasiūnui, kuris dar kaltinamas ir neteisėtu savo aukos laisvės atėmimu bei apiplėšimu, gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų