Šokiruojantis žiaurumas: apvynioję šuns snukį ir letenas juosta, įkišo į maišą ir paliko uždusti

Rugsėjo 3-iosios vakaras Šilainiuose paženklintas visas įmanomas žmogiškumo ribas peržengiančiu įvykiu – šiukšlių konteineryje rastas bejėgiškos būklės suaugęs Sibiro haskio mišrūnas, įkištas į brezentinį maišą, apvyniotą lipnia juosta, ir paliktas mirti. Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šokiruojantis radinys

Nelaimėlį keturkojį išdavė jo paties cypimo garsas, kuris neprasprūdo pro ausis praeivei, apie tai pranešusiai Bendrajam pagalbos centrui (BPC). Į įvykio vietą tą vakarą buvo išsiųsti ugniagesiai gelbėtojai, kurie surištą keturkojį ištraukė iš šiukšlių konteinerio.

„Kai ugniagesiai vyko į šį iškvietimą, manė, kad bus išmesti nepageidaujami kalytės atsivesti šunyčiai, o patekę į konteinerio vidų, apstulbo pamatę, kad tai yra didelis, gražus šuo, lipniąja juosta surištu snukiu ir letenomis, įkištas į kažkokį brezentinį skudurą ar maišą, kuris taip pat buvo apsuktas lipniąja juosta. Ugniagesiai negali atsitokėti“, – pasakodama apie šokiravusį iškvietimą į Šilainiuose esančią Rasytės gatvę atviravo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

„Nojaus“ nuotr.

Beveik nereagavo į aplinką

Išvaduotas keturkojis iškart pateko į Jonučiuose įsikūrusių Kauno gyvūnų gerovės namų-prieglaudos „Nojus“ specialistų rankas. Sibiro haskio mišrūnas buvo skubiai išgabentas į minėtos įstaigos veterinarijos kliniką.

„Vaizdas buvo tikrai kraupus – šuo nepastovėjo ant kojų, gulėjo, buvo labai vangus, visas apsividuriavęs. Kai statėme intraveninį kateterį, keturkojis beveik nereagavo į aplinką“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams trečiadienį pasakojo Kauno gyvūnų gerovės namų-prieglaudos „Nojus“ veterinarijos gydytoja Justina Aniulienė.

Pašnekovė atvira – sprendžiant iš to, kaip keturkojis buvo išmestas į konteinerį, taip pasielgęs siaubūnas tikriausiai tikėjosi, kad šuo neišsigelbės ir uždus. „Tikras stebuklas, kad tuo momentu pro šalį ėjo moteris ir išgirdo inkštimą, o pasišvietusi telefonu ir pamačiusi, kad pakankamai giliame konteineryje kažkas sujudėjo, iškvietė pagalbą“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, Sibiro haskio mišrūnas, kuriuo kažkas bandė atsikratyti, galėtų būti apie septynių aštuonių metų amžiaus. Keturkojui atlikus klinikinius tyrimus buvo nustatytas stiprus uždegimas, padidėję kepenų parametrai. Taip pat buvo girdimi širdies ūžesiai. Todėl, kad pavyktų stabilizuoti būklę, šuniui skirtas medikamentinis gydymas.

„Gydymas vis dar tęsiamas, būklė po truputį gerėja. Keturkojis visą savaitgalį beveik nieko neėdė – gal tik saujelę vištienos. O dabar jau pradėjo domėtis aplinka ir maistu, nors nedaug, bet... Pastebėjome, kad šuo perdėtai reaguoja į staigius judesius – bandant jį paglostyti, jis iš karto išsigąsta“, – pasakojo J. Aniulienė.

„Nojaus“ nuotr.

Prognozės – atsargios

Veterinarijos gydytoja, kalbėdama apie konteineryje rasto Sibiro haskio mišrūno sveikatos būklės prognozes, užsiminė tik tiek, kad viliamasi, jog keturkojis pasveiks. Tačiau neaišku, kaip toks žiaurus poelgis paveikė gyvūno sąmonę.

Įdomu, ar šuo dar prieš jį randant buvo sekintas nemaitinant, ar kažkuo apsvaigintas, pavyzdžiui, smūgiu.

„Sveiko Sibiro hasio mišrūno neįmanoma taip paprastai suvynioti ir įmesti – tam reikia kelių žmonių. Todėl įdomu, ar šuo dar prieš jį randant buvo sekintas nemaitinant, ar kažkuo apsvaigintas, pavyzdžiui, smūgiu“, – svarstė veterinarijos gydytoja.

„Tai yra pirmas toks atvejis, šokiravęs mus visus be išimties. Net trūksta žodžių... Atrodo, gyvename XXI amžiuje, bet kad šitaip brutaliai pasielgti...“ – pasibaisėjimo neslėpė pašnekovė.

Jei viskas baigsis laimingai ir keturkojis pasveiks, J. Aniulienė atvira – šeimininkų jam ieškos taip atsakingai lyg per padidinamąjį stiklą. Atvykti pas gyvūną, norintieji jam suteikti namus, turės ne vieną kartą, kad su juo susipažintų ir pelnytų pasitikėjimą – ne tik šuns, bet ir viso „Nojaus“ personalo.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Riešutas

Riešutas portretas
Labai baisi istorija, tiesiog tragedija, apmaudu, kad pareigūnų apklausti kaimynai nepasakė, kad Mieli Žmonės, netylėkit !!! Vitkauskų šeimynai iš Rasytės gatvės 24 namo yra tikrieji šio baisiai nuskriausto šuns šeimininkai.

Nera

Nera portretas
100% tie kurie tai padarė mato savo buvusį išgelbėta šeimos nary. Kad jūs patys uzdustumet taip kaip norėjot ,kad uzdustu jūsų buvęs ištikimiausias draugas. Skauda tai matyt,kaip Jum kilo ranka. Issigimiliai

tuos išgamas

tuos išgamas portretas
pačius taip palikti konteineryje.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių